Crește prețul plătit de focșăneni pentru gigacaloria de la ENET; prețul apei calde va fi majorat de luna viitoare
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Crește prețul plătit de focșăneni pentru gigacaloria de la ENET; prețul apei calde va fi majorat de luna viitoare
Crește prețul plătit de focșăneni pentru gigacaloria de la ENET; prețul apei calde va fi majorat de luna viitoare
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Focșănenii vor plăti un preț mai mare pentru agentul termic furnizat de ENET, începând chiar cu luna viitoare. Noul preț pentru gigacaloria de la ENET va fi stabilit în ședința ordinară din 19 aprilie.
Proiectul de hotărâre care va fi discutat de consilierii locali focșăneni prevede o reducere a subvenției acordată de municipalitate pentru agentul termic, ceea ce va duce la o creștere a prețului de facturare către populația municipiului branșată la rețeaua ENET. Prețul gigacaloriei plătit de către focșăneni va crește de la 266 lei/gigacalorie la 285 lei/ gigacalorie, inclusiv TVA. Analiza realizată de cei de la ENET arată că, prin această creștere, subvenția plătită de Primărie se va reduce de la 128,4 lei/ gigacalorie la 109,4 lei/ gigacalorie. „Pentru anul 2018, consumul de energie termică livrată populației este estimat la 63000 gigacalorii, astfel încât subvenția alocată de la bugetul local va fi de 8093 mii lei. Pe lângă subvenție, bugetul local acordă și ajutoare pentru încălzirea locuințelor estimate pentru acest an de 610 mii lei... În condițile aplicării prețului de 285 lei inclusiv TVA, efortul bugetar al Municipiului Focșan se ridică la suma de 7000 mii lei, corespunzător unei subvenții acordate de 109,47 lei/ gigacalorie”, se arată în raportul atașat proiectului de hotărâre.
Documenul menționează că prețul de producere, transport, distribuție și furnizare aprobat de ANRE și avizat de ANRSC, pentru populație, este de 394,47 lei/ gigacalorie. diferența dintre acest preț și prețul local de facturare a energiei termice furnizate populației reprezintând subvenție suportată de la bugetul local. Modificarea prețului de facturare a energiei termice către populație, prin reducerea subvenției acordată din bugetul local al municipiului, este o condiție asumată prin proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Focșani pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislația de mediu și creșterea eficienței energetice-etapa II”, finanțat din fonduri europene. Prin acest proiect a fost stabilit un grafic pentru creșterea prețului de facturare la energia termică furnizată populației, realizată prin diminuarea subvenției achitată de la bugetul local. Această creștere este anuală, iar pentru 2018 s-a stabilit că prețul de facturare va fi de minim 284,66 lei, cu TVA.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

15
9
31
21
13
4

Extragerea noroc:  1515368

Harta Focsani
   

Interviu

„Profesorul nu este judecător, este educator“; interviu cu profesorul Adrian Avram, care pregătește olimpici la istorie
Deși domnul Trandafir nu mai este, încă mai există oameni care practică meseria de profesor cu dăruire și dragoste pentru cunoaștere și pentru elevi. Un astfel de profesor este și Adrian Avram, profesor de istorie la Colegiul Național Emil Botta din Adjud.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost