Contractele de finanțare privind reabilitarea a 4 drumuri județene, semnate în perioada următoare
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Contractele de finanțare privind reabilitarea a 4 drumuri județene, semnate în perioada următoare
Contractele de finanțare privind reabilitarea a 4 drumuri județene, semnate în perioada următoare
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

Contractele de finanțare pentru patru mari proiecte de investiții, propuse spre finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020 de către Consiliul Județean, vor fi semnate în următoarele zile. Este vorba de reabilitarea unor drumuri județene care au o lungime totală de 120,7 kilometri, mai exact despre proiectele:     „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Limită judeţ Buzău – Voetin – Sihlea – Obrejiţa - Tâmboieşti- Bordeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN –T“;
    „Modernizarea  infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Focşani – Goleşti – Vârteşcoiu - Odobeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN –T“;
    „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Dumbrăveni – Gugești – Popeşti – Urechești – Budești – Cotești – Blidari – Bontești - Dălhăuți -Faraoanele- Rîmniceanca-Beciu-Odobeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN –T“.
    Pentru aceste trei proiecte, contractele de finanțare vor fi semnate în maxim o săptămână, iar pentru proiectul „Modernizarea  infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Gologanu - Slobozia Ciorăşti - Coteşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN–T“, contractul de finanțare va fi semnat în două săptămâni.     Romeo Iordache, directorul  Direcţiei Tehnice şi de Investiţii din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, a explicat de ce a apărut această defalcare. „Consiliul Județean figurează pe lista cu proiecte prioritare cu cinci proiecte. Pentru trei proiecte vor fi semnate contractele de finanțare până la finele lunii august, iar pentru al patrulea proiect, respectiv  „Modernizarea  infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Gologanu - Slobozia Ciorăşti - Coteşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN–T“, va fi semnat contractul de finanțare peste 2 săptămâni. Acest proiect a fost verificat și conform prevederilor Ghidului Solicitantului, organismul intermediar și autoritatea de management contractează lucrările în limita a 120 la sută din valoarea de proiectare. Cum valoarea cumulată a celor patru proiecte ar fi însemnat 121 la sută, ministerul Dezvoltării a trebuit să emită un ordin al ministrului pentru a aproba finanțarea cu un procent peste maximul de 120 la sută“, a susținut Romeo Iordache.
    Directorul Direcției Tehnice şi de Investiţii din cadrul Consiliului Judeţean a mai arătat că pentru cel de-al cincilea proiect, drumul județean 204P- Gugeşti- Dragosloveni -Gura Caliţei– Dealu Lung –Tinoasa- Poeniţa- Dumitreşti, care este și cel mai dificil drum, va fi semnat contractul de finanțare după ce va fi modificat ghidul solicitantului, astfel încât lucrările noi de construcție a unor poduri și viaducte să intre în categoria cheltuielilor eligibile, finanțate de UE. Modificarea ghidului solicitantului se va face în urma intervențiilor făcute de președintele Marian Oprișan la ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb. „Pentru cel de-al cincilea proiect, respectiv „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Gugeşti – Dragosloveni - Gura Caliţei – Dealu Lung –Tinoasa – Poeniţa - Dumitreşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN–T“, în luna iunie s-au purtat discuții la MDRAP pentru modificarea ghidului solicitantului, astfel încât lucrările noi de construcție a unor poduri și viaducte să intre în categoria cheltuielilor eligibile și să fie suportate din  fonduri ale Uniunii Europene. Consiliul Județean a transmis o adresă oficială ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, prin care se solicită revizuirea ghidului solicitantului cu această propunere și deschiderea unui nou apel de proiecte în care care să fie depus și al cincilea proiect. Ministerul a dat asigurări că proiectul va primi finanțare deoarece la nivel de țară o parte din agențiile de dezvoltare regională nu au contractat obiectivele de investiții în Apelul nr 2 de proiecte și există posibilitatea de redistribuire a acestor fonduri către ADR Sud Est Brăila“, a precizat directorul  Romeo Iordache.

Investițiile Consiliului Județean, salutate de primarii localităților vizate

    Reabilitarea drumurilor a fost salutată de primarii localităților Gologanu, Sihlea, Tâmboiești, Bordești, Golești, Vârteșcoiu, Gura Caliței, Dumitrești, Slobozia Ciorăști, Cotești, Gugești și Dumbrăveni. Aceștia au susținut că reabilitarea drumurilor va duce la dezvoltarea socială și economică a localităților respective. „Este cel mai important proiect pe care comuna Dumitrești îl cunoaște în ultimii 40 de ani. În Dumitrești s-a construit un spital, s-a construit un pod peste Râmnicul Sărat, s-au asfaltat kilometri întregi de drumuri comunale dar toate acestea la un loc nu valorează ca impact economico social asupra comunității ca acest proiect pe care Consiliul Județean îl derulează“, a precizat Petrică Dogaru, primarul comunei Dumitrești.
    Și primarul comunei Cîrligele, Ștefan Moscu, consideră că reabilitarea acestor drumuri este foarte importantă pentru zona de deal și nu numai din această zonă a județului Vrancea. „Este foarte bine că s-a așteptat cu acest drum deoarece investiția este foarte mare și nu se putea face fără fonduri europene. Accesând fonduri europene avem garanția că vom avea acest drum  Goleşti –Vârteşcoiu–Odobeşti reabilitat și complet modernizat. Este meritul administrației județene și al președintelui Marian Oprișan“, a precizat primarul Moscu.


 

 

3 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • De drumul ce leag? gugestiul de oreavu se primesc fonduri an de an si nu se asalteaz? in veci,la dna cu primarul

  DE Ady, postat pe 24-08-2017, la 08:17

 • Drumul iemas cu întrebuin?are forestiera garoafa-rachitosu cu-i apartine ???

  DE Mi-e grea?? de borfasi, postat pe 24-08-2017, la 19:35

 • Ce bine aratati in foto domnule PRESEDINTE!!!!? Sa vedem rezultate concrete, ca pana la inceperea lucrarilor mai trece apa pe Milcov. Cum ramane cu plombarea neterminata pe DJ205C unde au ramas 10 gauri neumplute. Ne intrebam de ce, cum s-a semnat procesul verbal de receptie a lucrarilor, cine a luat banii si cine trebuie sa raspunda. Asteptam ancheta jurnalistica locala si apoi centrala, si apoi organele statului.

  DE nicu, postat pe 24-08-2017, la 22:28

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Local

Află câtă apă consumă un vrâncean; raportul a fost făcut public de SGA
Un vrâncean consumă anual 49 metri cubi de apă, arată un raport al Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea. Raportul a fost prezentat, ieri, în ședința Colegiului Prefectural.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost