Concursul „Porţile Vrancei“, la final. Arhitectul Elena Ştefănescu Marcu a câştigat marele premiu
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Concursul „Porţile Vrancei“, la final. Arhitectul Elena Ştefănescu Marcu a câştigat marele premiu
Concursul „Porţile Vrancei“, la final. Arhitectul Elena Ştefănescu Marcu a câştigat marele premiu
Voteaza :

Articolul a primit 10 voturi

Cel mai bun proiect depus în cadrul concursului iniţiat pentru realizarea „Porţilor Vrancei“, care vor fi amplasate la toate intrările în judeţul Vrancea, a fost desemnat ieri. Proiectul câştigător a fost realizat de arhitectul stagiar Elena Ştefănescu Marcu, care va intra şi în posesia marelui premiu în valoare de 8 mii de lei. Este vorba despre proiectul care a intrat în concurs cu numărul 123. 
 Locul doi a fost adjudecat de echipa Simion şi Creţu, student arhitect Alexandru Simion şi student arhitect Bogdan Gabriel Creţu, care vor fi răsplătiţi cu un premiu în valoare de 4.500 lei. Ei au participat la concurs cu proiectul numărul 125.  Locul trei a fost ocupat de proiectul cu numărul 109 susţinut de echipa 3DX , formată din studenţii la arhitectură Vasile Andrei Suharu şi Oana Munteanu. Cei doi vor primi un premiu în valoare de 2.500 lei. 
 Proiectele au fost selectate ca urmare a punctajului final, alcătuit din punctajul acordat de juriu şi cel acordat de public prin voturile exprimate pe pagina de facebook a concursului.
 Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a ţinut să le mulţumească participanţilor la concurs şi a precizat că aceste proiecte demonstrează că se lansează o generaţie de arhitecţi foarte talentaţi şi foarte bine pregătiţi profesional. „Vrancea este casa noastră! O casă binecuvântată de Dumnezeu unde istoria se contopește în legendă. Vrancea este la confluența celor trei Provincii Istorice – Moldova-Țara Românească și Ardealul – și locul unde s-au pus bazele României Moderne. Astăzi sunt bucuros să vă anunț că a fost desemnat câștigătorul Concursului de Proiecte «Porţile Vrancei» - semnale de intrare in judeţul Vrancea, lansat de Consiliul Judeţean Vrancea în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România, Filiala Muntenia Sud-Est. Vreau să știți că misiunea juriului a fost dificilă! Toate proiectele au demonstrat implicarea voastră,  documentarea şi perceperea specificului Judeţului Vrancea, iar soluţiile propuse vorbesc despre valorile județului nostru, spun celui care intră în Vrancea cine suntem, care este istoria noastră și care sunt evenimentele importante ale acestor locuri. Felicitări tuturor participanţilor! Munca şi creativitatea dumneavoastră au dus la găsirea celei mai bune soluții  pentru realizarea «Porţilor Vrancei»“, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan.  Acesta a precizat că, potrivit regulamentului, în calitate de membru de onoare al juriului, îşi rezervă dreptul de a recomanda ca la elaborarea proiectului tehnic pentru soluţia clasată pe locul I să se restudieze elementul central, astfel încât să devină lizibil de la o distanţă mai mare. 
 Vă reamintim că în cadrul concursului lansat de administraţia judeţeană au fost depuse 31 de proiecte în cadrul concursului iniţiat pentru  realizarea „Porţilor Vrancei“, care vor fi amplasate la toate intrările în judeţul Vrancea. Concursul a avut ca scop selectarea celei mai bune soluţii, idei pentru realizarea unor obiective de signalectică urbană şi rurală. Semnalele de intrare în judeţul Vrancea vor fi amplasate pe DN 2- E85, la ieşirea din Adjud spre Bacău şi la Slobozia Bradului. Aceleaşi semne vor mai fi amplasate pe DN 11A ieşirile spre Bîrlad şi Oneşti, DN 23, la Măicăneşti, ieşire spre Brăila, DN 24 ieşire spre Tecuci şi DN 2D ieşire spre Ojdula. 

 

 

4 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Imi place !

  DE matti, postat pe 24-04-2014, la 06:34

 • O panarama mai urita nu se putea alege? Vai de capul nostru. Asta ne lipsea, poarta, ca in rest stam bine la tot. Rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  DE alez 1, postat pe 24-04-2014, la 09:08

 • Frumos! Felicitari tuturor! Sa vedem si transpunerea in fapta.

  DE viorel i. iancu, postat pe 24-04-2014, la 12:59

 • Cat de superficial!!! Probabil ca perfect pt socala romaneasca de arhitectura si urbanism si de asemeni potrivit pt acest tip de initiativa judeteana Nu pot insa sa nu observ jenanta simplificare: Vrancea, Buzau, Brasov - toate sunt intersectii de regiuni istorice daca o iei asa, pe harta. Dintre toate, Buzaul chiar ar avea justificat amestacarea regiunilor, Vrancea fiind Moldova, nici urma de amestec... o Moldova de Granita. Oricum, dragi creatori, cu un copy paste se poate face un panou la fel pt Hunedoara, Caras-Severin, Sau Chiar Romania, intre Balcani Est si Centru de Europa. Dar poate asta e tot ce vezi in vracea intersectii si triunghiuri....

  DE dan, postat pe 24-04-2014, la 16:15

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost