Concert Vocal Instrumental la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” Focșani

0
381


Asociația Home of Strings organizează în data de 28 iunie, ora 19.00, la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”, Focșani, Concertul Vocal Instrumental susținut de Florin Mitrea – violoncel, Iustinian Zetea – bas și Maria Ungheanu – soprană, acompaniați la pian de Andreea Butnaru. Vor interpreta lucrări ale compozitorilor S. Rahmaninov, A. Piazzolla, B. Bartok. G. Donizetti, G.  Rossini, V. Bellini, G. Verdi.
Florin Mitrea este un artist autentic, a studiat la București și Berlin, a cântat și cântă cu pasiune în orchestre și ansambluri camerale, precum și în ipostaze solo. A devenit, la 27 de ani, cel mai tânăr șef de partidă al unei orchestre românești prestigioase, Orchestra Națională Radio.
Andreea Butnaru a studiat pianul de mică, dezvoltând pentru el pasiunea care a dus-o spre Conservatorul din București și apoi către Universitatea de Arte din Berlin. Dublu licențiată și doctor în muzică, lector al Universității de Muzică din București, iubește scena și muzica clasică mai mult decât orice.
Iustinian Zetea a absolvit în anul 2005 Liceul de Artă din Baia Mare, iar în 2009 Facultatea de Interpretare, secția Canto, la Universitatea Națională de Muzică București. În 2011 și-a definitivat masterul la Univesitatea Națională de Muzică București, Facultatea de Interpretare, secția Canto și, în prezent, este doctorand în anul III, al aceleiași universități. Din 2014 este angajat al Operei Naționale București.
Maria Ungheanu este o persoană veselă, disciplinată, pasională, cu un simț foarte dezvoltat al importanței trăirii mesajului compozitorului. Iubește scena și muzica de Operă, este absolventă a Academiei de muzică din București. Va interpreta aria Qui la voce… Vien diletto din Opera I Puritani de V. Bellini, aria Una voce poca fa din Opera Bărbierul din Sevillia de G. Rossini, duetul Signorina in tanta fretta din Opera Don Pasquale de G. Donizetti.
Așteptați-vă așadar la momente deosebite oferite de artiști de marcă. Recitalul va prilejui publicului bucuria întâlnirii cu lucrări celebre ale marilor compozitori.
Home of Strings, în cadrul acestui eveniment, dorește să informeze, sensibilizeze și să îndemne la a dărui prin orice mijloc de exprimare, muzică, emoție, senzație, pentru că prin muzică de Operă poți mobiliza oameni către frumos și poți schimba destine, oferind tu însuți exemplu.
Biletele s-au pus în vânzare la Agenția de bilete a Ateneului Popular la prețul de 20 lei și 10 lei, preț redus pentru elevi, studenți și pensionari.

Odette Irimiea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here