Competențele lingvistice, din cadrul examenului de Bac, mai pot fi testate și astăzi
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Competențele lingvistice, din cadrul examenului de Bac, mai pot fi testate și astăzi
Competențele lingvistice, din cadrul examenului de Bac, mai pot fi testate și astăzi
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Candidații la examenul național de bacalaureat mai pot susține și astăzi proba competențelor la limba și literatura română. Potrivit informațiilor furnizate de inspectorul școlar Ion Ionașcu, elevii sunt sfătuiți să respecte calendarul probelor din această lună, pentru că nu mai pot fi susținute decât în următoarea sesiune, adică în august. ”Candidații au obligația să respecte calendarul probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale și listele afișate la vizierul școlii”, ne-a spus inspectorul Ion Ionașcu.
Aspiranții la diploma de bacalaureat trebuie să știe că nu o pot obține dacă nu susțin și promovează toate probele examenului, cu media cinci la fiecare disciplină și cu 6 media finală. De asemenea, trebuie știut faptul că participarea la o anumită probă nu este condiționată de participarea la probele anterioare. Astfel, un candidat care nu susține în această sesiune examen la cele trei competențe, poate da probele scrise, programate în iunie-iulie, dar chiar dacă promovează, el nu va obține diploma de bacalaureat decât după ce va susține toate probele.
Un alt aspect care trebuie reținut este faptul că certificatele de competențe nu sunt condiționate de promovarea examenului de bacalaureat. Concret, dacă un candidat nu obține 6 la probele scrise, rămâne doar cu certificatul de competențe.
Emoțiile examenului vor continua în zilele de 16, 19 şi 20 februarie, când este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C). La aceste probe, candidații nu primesc note ci calificative, precum experimentat, avansat şi mediu. Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba.
Evaluările elevilor se desfășoară la nivelul unității de învățământ, în fața unei comisii prezidate de directorul unității respective și numite prin decizie a inspectorului școlar general, în condițiile stabilite de metodologia de desfășurare a examenului național de bacalaureat.
Probele scrise ale examenului de bacalaureat vor avea loc în luna iunie.

Examenul de bacalaureat, simulat luna viitoare

Până la susținerea probelor practice, liceenii vor trece prin proba de simularea a examenului maturității, care va avea loc în perioada 19-22 martie, după un calendar comun pentru clasele a XI-a și a XII-a: 19 martie – limba și literatura română/E), 20 martie –limba și literatura maternă/E) și 21 martie – proba obligatorie a profilului/E). Proba la alegere a profilului și specializării/ E), se va derula joi, 22 martie, și va fi susținută doar de elevii clasei a XII-a. Rezultatele obținute vor fi comunicate elevilor pe 30 martie.
Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor pe care le vor susţine la finalul celor două cicluri de învățământ, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la examenele ce vor urma.
Sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu, participanţi la loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaţionale pe discipline/ sportive, va fi organizată de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și se va derula în intervalul 10-25 mai 2018. Înscrierea candidaţilor va avea loc în zilele de 10 şi 11 mai, iar probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel: 14-15 mai (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/ limba maternă), 16 mai (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională), respectiv 17-18 mai (evaluarea competenţelor digitale). Probele scrise se vor desfășura după următorul calendar: 21 mai (Limba şi literatura română), 22 mai (proba obligatorie a profilului), 23 mai (proba la alegere a profilului şi specializării) și 24 mai (limba şi literatura maternă).
Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţii de învăţământ care va găzdui această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai (până la ora 18:00), depunerea contestaţiilor fiind programată în cursul aceleiaşi zile (18:00 - 20:00). În data de 25 mai vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

1
14
38
47
33
7

Extragerea noroc:  7918147

Harta Focsani
   

Infracţional

Bărbat reținut pentru 24 de ore, după ce a lovit-o pe șoferița care i-a accidentat fiul pe trecerea de pietoni
    Un băiat în vârstă de 6 ani, din Panciu, a suferit un traumatism la nivelul genunchiului stâng, prin accident rutier, după ce, în seara zilei de joi, a fost acroșat de un autoturism, condus de o femeie în vârstă de 37 de ani.

UPDATE!!!

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost