Comisia Europeană, pregătită să medieze între Austria și Germania în cazul taxei de drum percepută șoferilor străini
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Comisia Europeană, pregătită să medieze între Austria și Germania în cazul taxei de drum percepută șoferilor străini
Comisia Europeană, pregătită să medieze între Austria și Germania în cazul taxei de drum percepută șoferilor străini
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Comisia Europeană (CE) este pregătită de mediere, după ce Austria a decis să sesizeze Curtea Europeană de Justiție (CEJ) din cauza legii care prevede introducerea unei taxe pentru toate autoturismele care circulă pe drumurile și autostrăzile din Germania, transmit DPA și Reuters. "Aceasta este o dispută legală între Austria și Germania. Dacă suntem întrebați, CE este gata să medieze între cele două state membre ale UE așa cum am făcut în trecut, la anterioarele dispute legale între statele membre ale Uniunii Europene", a afirmat Enrico Brivio, purtător de cuvânt al forului comunitar.
Ministrul austriac al Transporturilor, Jorg Leichtfried, a anunțat joi că Austria a trimis o sesizare Curții Europene de Justiție (CEJ) privind controversata lege ce prevede introducerea unei taxe pentru toate autoturismele care circulă pe drumurile și autostrăzile din Germania. Parlamentul german a aprobat recent acest act normativ, care ar urma să se aplice începând din 2019, pentru 13.000 de autostrăzi și 39.000 de kilometri de drumuri federale. Nivelul taxei va varia în funcție de criteriile de mediu, astfel că autoturismele care poluează mai puțin vor plăti o taxă mai mică. Nivelul maxim al taxei pentru un vehicul înmatriculat în străinătate va fi de 130 de euro (154,21 dolari) pe an. Vehiculele înregistrate în Germania vor plăti și ele această taxă, care va putea fi însă dedusă din taxa anuală pe autovehicul, astfel că șoferii străini vor fi, efectiv, singurii care vor plăti noua taxă.
Controversa privind taxa de drum pentru șoferii străini durează de câțiva ani, Austria amenințând cu acțiuni în instanță, motivând că reglementarea ar încălca legislația UE deoarece îi dezavantajează doar pe șoferii străini care utilizează drumurile din Germania. Pentru automobiliștii străini, legea prevede costuri mai mici pentru vignetele pe durate scurte care cel mai probabil vor fi utilizate de vizitatori, prețurile variind între 2,50 și 25 de euro pentru o vignetă valabilă 10 zile, în funcție de cât de poluant este automobilul, și între 7 și 50 de euro pentru o vignetă valabilă două luni.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL

34
19
3
20
10
17

Extragerea noroc:  6299552

Harta Focsani
   

Actualitatea

Se întoarce IARNA! În Moldova „vor predomina ninsorile“, temperaturi cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă
    Mai mult de jumătate din ţară va fi afectată, duminică, de o răcire accentuată a vremii, temperaturile urmând să fie cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă, potrivit unei atenţionări Cod galben emise vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie.

POZA ZILEI

Primele două zile de primăvară la Focșani

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost