Colegiul Național Unirea, gazda aviatorilor români; manifestările din Piața Unirii, amânate

0
531


Ninsorile abundente de vineri au amânat o parte dintre manifestările pregătite de Statul Major al Forțelor Aeriene și Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii, filiala Focșani, pentru sâmbătă, 24 martie, în Municipiul Focșani. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, a fost închis aerodromul de la Boboc, iar evenimentele care trebuiau organizate în Piața Unirii din Focșani au fost amânate pentru săptămâna viitoare.
Nu vor fi amânate celelalte acțiuni pregătite pentru promovarea Forțelor Aeriene, a instituțiilor de învățământ și profesiilor aeronautice militare. Este vorba despre evenimentele care vor avea loc la Colegiul Național Unirea (CNU), de la ora 10.00. Aici vor fi prezentate: oferta educațională a Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, a Academiei Tehnice Militare București, a Åžcolii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc și a Åžcolii de Aplicație pentru Forțele Aeriene „Aurel Vlaicu” Boboc. Vor fi prezenți reprezentanți de la fiecare instituție, care vor discuta cu tinerii vrânceni. De asemenea, în sala de festivități a CNU va avea loc un simpozion dedicat aviației române.
Organizatorii au anunțat că manifestările sunt dedicate, anul acesta, „centenarului de suflet al poporului român, realizarea României Întregite, aniversării a 135 de ani de la nașterea vrânceanului generalul aviator Andrei Popovici, comandantul eroicului Grup 2 Aeronautic de la Tecuci, artizanul victoriilor aeriene în Bătălia de la Mărășești, 85 de ani de la prezentarea în zbor, la Focșani, la 11 iunie 1933, a primului avion achiziționat de A.R.P.A. – filiala Putna, destinat pregătirii piloților români și (…) realizării primului zbor la Focșani acum 106 ani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here