Cinci români morţi și trei răniţi în urma unui grav accident rutier, produs în Olanda

0
1098


Cinci cetățeni români și-au pierdut viața și alte patru persoane, dintre care 3 români, au fost grav rănite într-un grav accident auto produs luni, pe drumul N270, la est de Helmond, Noord-Brabant, în Olanda. Autoritățile din România au fost informate în legătură cu acest accident, iar Ambasada României la Haga se află în contact cu familiile victimelor, a declarat marți o sursă din cadrul reprezentanței diplomatice.
Conform presei olandeze, accidentul s-a produs în urma coliziunii dintre un microbuz cu 9 locuri pentru transportul persoanelor și un camion cisternă. Românii se aflau în microbuzul marca Ford Transit. Åžoferul camionului cisternă a fost rănit și a avut nevoie de intervenția echipelor de descarcerare pentru a fi scos din cabină, conform poliției olandeze. Publicația olandeză de limba engleză NL Times precizează că o femeie și patru bărbați și-au pierdut viața. NL Times publică informația că pasagerii microbuzului se întorceau spre casă după ce lucraseră în Helmond. Femeia care și-a pierdut viața avea 27 de ani, iar cei patru bărbați aveau vârste cuprinse între 27 și 37 de ani. O femeie în vârstă de 39 de ani, doi bărbați de 36 de ani și șoferul camionului în vârstă de 48 de ani au fost grav răniți.
Victimele lucrau pentru compania Horizon Groep care are mai multe filiale în Europa de Vest și este specializată în plasarea și supravegherea personalului de producție provenit din Orientul Mijlociu și țările din Europa de Est, la producători și în cadrul industriei alimentare. La doar câteva minute după accident, două elicoptere ambulanță au sosit la fața locului, precum și mai multe echipe de paramedici și pompieri.
Fotografiile publicate de presa olandeză prezintă epava complet distrusă a microbuzului Ford Transit după impactul cu camionul cisternă aparținând unei companii de canalizare din Mierlo denumită Adriaans. Autoritățile olandeze au anunțat că oferă consiliere psihologică martorilor accidentului. Proprietarul companiei care deține camionul, Harold Adriaans, s-a prezentat la poliție pentru a discuta despre accident. Åžoferul camionului era singur în cabină.
Secțiunea drumului N270 unde s-a produs accidentul este considerată deosebit de periculoasă. Între 2014 și 2016 pe această secțiune s-au produs șapte accidente soldate cu morți și 12 soldate cu răniți, conform RTL Nieuws. În total, 170 de accidente auto s-au înregistrat pe acest drum între anii 2014 și 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here