Cererea de linte verde Puy a explodat de când figurează în meniul școlii frecventate de prințul George
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Cererea de linte verde Puy a explodat de când figurează în meniul școlii frecventate de prințul George
Cererea de linte verde Puy a explodat de când figurează în meniul școlii frecventate de prințul George
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Micul prinț George, strănepot al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a devenit fără voia lui ambasadorul lintei verzi Puy, specialitate culinară franceză, a cărei cerere explodează în Anglia de când figurează în meniul școlii sale foarte selecte. A fost suficient ca un tabloid englez să detalieze meniul cantinei din școala frecventată de George, ce include lintea verde din Puy-en-Velay (centrul Franței), pentru ca supușii micului prinț să se arunce asupra acestei legume uscate, scrie luni AFP.
Al treilea în ordinea succesiunii la tronul britanic, fiul cel mare al prințului William și al soției acestuia, Kate, duci de Cambridge, a început la 7 septembrie cursurile la școala privată St Thomas's Battersea din Londra. Anul școlar costă aproximativ 20.000 de euro, iar bucătarul-șef este francez. "Avem multe cereri din partea clienților noștri din Marea Britanie, după articolul din Daily Mail, în special din partea proprietarilor de restaurante. Angrosiștii primesc o mulțime de apeluri", spune pentru AFP Antoine Wassner, patronul companiei Sabarot, specialist în legume uscate în departamentul Haute-Loire. "Acesta este 'efectul vedetă' de îndată ce un VIP se afișează cu un produs. Și este un minunat reflector pus pe lintea din Puy în Marea Britanie, deja a doua noastră piață după Franța. Și apoi, a face vâlvă cu o legumă uscată, bogată în proteine vegetale, și un prinț de 4 ani — este foarte corect din punct de vedere politic!", se amuză Wassner, a cărui companie exportă 50% din producția sa de linte verde, dintre care 10% în Anglia.
În plus, cererea poate crește, deoarece după un an 2016 mediocru din cauza vremii nefavorabile, "avem o recoltă bună în acest an, dublu față de anul trecut, cu 2.500-3.000 de tone de linte", se bucură Antoine Wassner. "Anul trecut a trebuit să stabilim cote pentru clienții noștri. Acum nu nu va mai fi cazul''.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Local

Află câtă apă consumă un vrâncean; raportul a fost făcut public de SGA
Un vrâncean consumă anual 49 metri cubi de apă, arată un raport al Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea. Raportul a fost prezentat, ieri, în ședința Colegiului Prefectural.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost