Ce trebuie să faci ca să nu iei în greutate în perioada postului

0
646


Persoanele care țin post riscă să ia în greutate din cauză că alimentele potrivite acestui regim alimentar sunt de multe ori foarte bogate în carbohidrați, lucru care cere o atenție deosebită și urmarea câtorva reguli simple pentru a menține silueta dorită, potrivit unui comunicat. Unul dintre lucrurile la care persoanele care țin post trebuie să fie atente este cantitatea de hrană din farfurie sau alimentele pe care, de multe ori, le consumă pe fugă.
Foarte multe feluri de mâncare de post conțin zahăr în compoziție, iar consumul de cantități mai mari din aceste alimente poate duce nu numai la îngrășare, ci și la apariția, în timp, a unor probleme de sănătate. Un alt element important este reprezentat de orele la care mănâncă persoanele care țin post. Cel mai indicat este ca fiecare să respecte un program fix al meselor principale, iar cina să nu fie luată mai târziu de ora 19.30.
Un alt factor de risc îl reprezintă alimentele procesate industrial, în perioada postului, dar nu numai, fiind indicat ca oamenii să aleagă produse cât mai simple, cât mai puțin procesate. Cu cât un produs este complex din punct de vedere al procesării industriale, cu atât este mai bogat din punct de vedere caloric, dar, uneori, și mai toxic pentru organism.
Specialiștii recomandă o dietă de post bogată în legume și fructe de sezon, dar și în cereale și fructe oleaginoase.


ÎNAINTE DE A PUNE ÎN APLICARE SFATURILE NOASTRE, CONSULTAÅ¢I MEDICUL 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here