Carmen Dan: E neproductiv să angajăm oameni pentru că, două-trei luni pe an, este aglomerat la ghișeu
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Carmen Dan: E neproductiv să angajăm oameni pentru că, două-trei luni pe an, este aglomerat la ghișeu
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a salutat, miercuri, modificarea în Parlament a Legii privind documentele de călătorie, prin care se prelungeşte durata de valabilitate a paşapoartelor, subliniind că măsura vine şi în sprijinul autorităţilor, deoarece este neproductiv să se facă angajări doar pentru că, două-trei luni pe an, creşte numărul de solicitări de emitere a acestora. "Spuneam că aceste modificări vin şi în sprijinul autorităţilor. Nu putem dimensiona numărul personalului angajat la Direcţia de Paşapoarte ţinând cont de perioada de vârf. Este neproductiv şi ineficient să angajăm oameni doar pentru că, două-trei luni pe an, este aglomerat la ghişeu. Tocmai de aceea s-au impus măsuri suplimentare, inclusiv pe linie legislativă, care să conducă la fluidizarea activităţii şi asigurarea unui climat civilizat de furnizare a serviciului public", a scris ministrul, pe Facebook.
Carmen Dan a amintit că principala modificare legislativă o reprezintă extinderea termenului de valabilitate a paşaportului simplu electronic de la 5 la 10 ani, pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani. "În acest fel, va scădea numărul solicitărilor şi, implicit, se vor reduce cozile pe care le vedem de ani buni de zile, în special pe timp de vară. De asemenea, în cuprinsul acestor modificări a fost reevaluat cadrul normativ referitor la paşaportul simplu temporar. Pentru eliberarea lui în cel mult 3 zile lucrătoare de la data depunerii cererii, au fost introduse, în mod explicit, anumite situaţii obiective, determinate de motive de sănătate, familiale sau profesionale, corelate cu obligaţia prezentării documentelor care atestă necesitatea şi urgenţa deplasării în străinătate. În cazul persoanelor care, din orice motiv, nu doresc paşaport simplu electronic, termenul de eliberare pentru unul temporar va fi identic cu cel în care se eliberează documentul de călătorie simplu electronic", a explicat ministrul de Interne.
Carmen Dan a menţionat că actul normativ intră în vigoare în termen de 30 de zile după publicarea în Monitorul Oficial.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost