Care sunt documentele fiscale necesare la vânzarea produselor agricole
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Care sunt documentele fiscale necesare la vânzarea produselor agricole
Care sunt documentele fiscale necesare la vânzarea produselor agricole
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Finanţiştii vrânceni îi avertizează pe producătorii agricoli să deţină toate documentele necesare pentru vânzarea produselor agricole obţinute în gospodăria proprie. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea arată că, în funcţie de modalitatea de organizare, fermierii trebuie să aibă diferite tipuri de documente. Persoanele fizice care nu sunt autorizate la Oficiul Registrului Comerţului, conform OUG 44/2008, pot vinde produsele din gospodăria proprie doar în baza documentului de identitate, a atestatului de producător şi a carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol. „În cazul transportului de produse agricole efectuat de către producătorii agricoli-persoane fizice de la locul de deţinere la locul de comercializare, aceştia completează o filă din carnetul de comercializare, corespunzător cantităţilor transportate de producătorul agricol şi structurii sortimentelor transportate“, arată reprezentanţii AJFP Vrancea.  
  Pentru transportul produselor agricole proprii de la locul de producţie/recoltare/procesare la domiciliu/locul de depozitare, agricultorii trebuie să deţină documentul de identitate şi atestatul de producător.
Regulile sunt diferite pentru producătorii agricoli care sunt autorizaţi la Oficiul Registrului Comerţului, conform OUG 44/2008, ca persoane fizice autorizate, asociaţii familiale sau întreprinderi individuale. În aceste caz, exercitarea activităţilor de comerţ cu ridicata, către alte persoane fizice autorizate sau persoane juridice, se va realiza pe baza facturilor emise iar la vânzarea cu amănuntul către persoane fizice trebuie utilizate aparate de marcat electronice fiscale. „Transportul produselor agricole de la locul de deţinere la locul de comercializare, precum şi transportul produselor agricole de la locul de producţie/recoltare/procesare la locul de depozitare se vor efectua pe baza avizului de însoţire a mărfii“, precizează reprezentanţii AJFP Vrancea.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL46
22
47
43
27
28

Extragerea noroc:  9442301

Harta Focsani
   

Local

Un fond de investiții din Marea Britanie va construi un SPITAL în orașul Odobești
Orașul Odobești va avea o unitate spitalicească modernă, construită de un fond de investiții din Marea Britanie. Unitatea medicală va fi construită pe o suprafață de 6 hectare de teren, va avea 160 de paturi, iar personalul medical va fi format atât din români, cât şi medici de alte naţionalităţi.

POZA ZILEI

Soveja, Sursa foto: Marian Olteanu

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost