Caravană cinematografică pentru nevăzători
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Caravană cinematografică pentru nevăzători
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

   Fundaţia „Cartea Călătoare” din Focşani va realiza luni, de la ora 12.00, în sala mare de conferinţe a Bibliotecii Naţionale a României din Bucureşti, prima proiecţie a unui film accesibilizat pentru nevăzători. Evenimentul are loc cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi şi este parte dintr-un proiect derulat în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România şi realizat cu sprijinul Fundaţiei Orange România, care oferă o finanţare de 28.930 euro.
    „Bună! Ce faci?” este filmul care va fi prezentat luni, a cărui regie este semnată de Alexandru Maftei şi care are în rolurile principale pe actorii Ionel Mihăilescu şi Dana Voicu. Dacă cei care văd vor putea urmări filmul în mod obişnuit, nevăzătorii vor avea la dispoziţie căşti, în care vor asculta explicaţiile suplimentare, astfel încât să înţeleagă cu adevărat proiecţia (decoruri, costume, mimică, etc.).
    Acesta este primul film artistic dintr-o serie de 16 care vor fi accesibilizate de Fundaţia Cartea Călătoare în cadrul proiectului „Caravana cinematografică pentru nevăzători”, ce se va derula în perioada noiembrie 2012 – octombrie 2013. Proiectul îşi propune să faciliteze accesul la cultură pentru persoanele cu deficienţe de vedere. „Pentru prima dată în România, nevăzătorii din întreaga ţară vor putea viziona filme cu descriere audio în cinematografe. Aceste proiecţii vor reprezenta o oportunitate pentru persoanele cu deficienţe de vedere de a se bucura de un film în condiţii normale, mergând la cinematograf, dar şi o şansă de informare, conştientizare şi sensibilizare a opiniei publice cu privire la problematica nevăzătorilor. Pe parcursul proiectului vom organiza şi o caravană cinematografică cu filmele realizate în biblioteci publice din ţară,  filiale ale Asociaţiei Nevăzătorilor din România şi licee pentru deficienţi de vedere”, se precizează într-un comunicat trimis redacţiei noastre.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL48
46
5
30
19
32

Extragerea noroc:  8559037

Harta Focsani
   

Învăţământ

Șeful Inspectoratului Școlar, demis din funcție
Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, profesorul Dorin Cristea, a fost demis din funcție, vineri.

POZA ZILEI

S-a întors canicula

SECVENTA ZILEI

Plimbare

SONDAJ DE OPINIE

Social

Unde veți petrece vacanța de vară?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost