Caravana cinematografică pentru nevăzători ajunge la Focșani
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Caravana cinematografică pentru nevăzători ajunge la Focșani
Caravana cinematografică pentru nevăzători ajunge la Focșani
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Duminică, 14 iunie, la ora 15.00, la Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani va avea loc proiecția peliculei „După dealuri”, film ce a fost accesibilizat pentru nevăzători de Fundația „Cartea Călătoare”. La film vor avea prilejul să se „uite” atât nevăzători din urbea noastră cât și din Buzău. Pentru invitați și pentru însoțitorii lor intrarea este gratuită.
Spectatorii nevăzători și însoțitorii lor vor putea urmări filmul „După dealuri”, care spune povestea a două fete ce au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina (Cristina Flutur) se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa (Cosmina Stratan), prietena ei din copilărie, de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.
    Această proiecție face parte din „Caravana cinematografică pentru nevăzători”, organizată de Fundația „Cartea Călătoare”, cu sprijinul Ateneului Popular, în cadrul „Festivalului Național de Film pentru Nevăzători”, proiect implementat de fundație în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Festivalul, primul eveniment cinematografic din România destinat persoanelor cu deficienţe de vedere, a avut loc la Bucureşti, în perioada 15 - 19 mai. „Pentru a putea asigura accesul unui număr cât mai mare de persoane cu deficienţe de vedere la cultură, festivalul este urmat de o caravană cinematografică în alte 10 oraşe ale ţării. În cadrul caravanei sunt proiectate filme special accesibilizate pentru persoanele cu deficienţe de vedere. La intrarea în sală, aceştia vor primi câte un set de căşti, iar în pauzele dintre replicile personajelor, un narator va oferi detalii suplimentare despre cum sunt îmbrăcate personajele, despre gesturi, mimică, atmosferă sau orice informaţii care pot facilita înţelegerea intrigii. Restul spectatorilor vor urmări filmul în condiţii normale, dar oricine doreşte poate experimenta vizionarea unui film cu cască audio”, transmit reprezentanții Fundației „Cartea Călătoare”. 
    Proiectul „Festivalul Național de Film pentru Nevăzători” îşi propune să popularizeze şi să promoveze filmele cu descriere audio pentru nevăzători, să crească implicarea industriei cinematografice în accesibilizarea filmelor şi să creeze cadrul favorabil participării persoanelor cu deficienţe de vedere la viaţa culturală. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

Astăzi și mâine se fac înscrieri în învățământul profesional. Elevii beneficiază de burse și nu dau bac-ul
    Absolvenții de clasa a VIII-a, precum și cei din sesiunile anterioare, care optează să urmeze cursuri în învățământul profesional, au la dispoziție astăzi și mâine să se înscrie la unul dintre liceele din județ care au și clase de învățământ profesional.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost