Bugetul Judeţului Vrancea pe anul 2018, supus astăzi aprobării Consiliului Județean
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Bugetul Judeţului Vrancea pe anul 2018, supus astăzi aprobării Consiliului Județean
Bugetul Judeţului Vrancea pe anul 2018, supus astăzi aprobării Consiliului Județean
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

    Consiliul Județean dezbate astăzi, în ședință ordinară, „Aprobarea bugetului propriu al Județului Vrancea pentru finanțarea Unității Administrativ Teritoriale Județul Vrancea și a bugetelor instituțiilor publice de sub autoritatea Consiliului Județean pe anul 2018”. Iniţiatorul proiectului este Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean. Proiectul de buget a fost supus dezbaterii publice și a putut fi consultat atât la sediul Consiliului Județean cât și pe site-ul instituției.
    Peste 242 milioane de lei este bugetul Consiliului Judeţean Vrancea şi al instituţiilor subordonate pe anul 2018, alocat prin Legea bugetului de stat. Conform proiecţiei bugetare pentru anul 2018, aproximativ 20 de milioane de lei provin din cote defalcate din impozitul pe venit, peste 8 milioane de lei sunt sume alocate pentru echilibrare buget. Cea mai mare sumă, respectiv, 43,8 milioane de lei vor fi alocaţi din sume defalcate din TVA pentru descentralizare. Din sume defalcate din TVA pentru drumuri Consiliul Județean Vrancea primește 11,8 milioane de lei, iar din sume defalcate din TVA pentru echilibrare administrația județeană primește 33 milioane de lei. Subvențiile pentru finanțarea drepturilor persoanelor cu handicap reprezintă aproape 95 milioane lei.
    Majoritatea bugetului alocat județului Vrancea merge la instituţiile subordonate. Cea mai mare sumă, peste 142 de milioane de lei, va fi alocată Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Şcoala „Elena Doamna“ va avea un buget de 1,6 milioane de lei. Pentru susţinerea Programului Naţional „Lapte şi corn“, Consiliul Judeţean Vrancea va aloca suma de aproape 5,5 milioane lei. Pentru buna desfăşurare a activităţilor, Muzeul Vrancei va primi aproape 4,2 milioane lei, iar Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Măicăneşti va primi 882 mii lei, în timp ce Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Mihălceni va primi 650 mii lei. Serviciul Public de Evidenţă a Persoanei va avea un buget de peste un milion de lei. La rândul său, Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu“ va avea un buget de peste 2,1 milioane lei. Centrul Cultural Judeţean va primi aproximativ 3 milioane de lei. Administraţia judeţeană va aloca mai aloca bani pentru funcţionarea aparatului neclerical pentru care a fost alocată suma de aproape 4,2 milioane lei, iar pentru Serviciul Salvamont a fost alocată suma de 1,2 milioane de lei. 
    Sunt, de asemenea, prevăzute fonduri pentru funcționarea bazinului de polo, sustenabilitatea proiectelor Crângul Petrești și Drumul de Glorie al Armatei Române în Primul Război Mondial.
    Pentru susținerea proiectelor de investiții, administrația județeană are prevăzută suma de peste 131 milioane de lei. În acest total sunt cuprinse sumele pentru finanţarea programelor de infrastructură prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), finanțarea externă a unor proiecte aflate în derulare, dar și excedentul bugetar înregistrat la finele anului 2017. Astfel, pentru proiectele finanțate prin PNDL este prevăzută suma de 41,7 milioane de lei, pentru continuarea unor proiecte cu  finanțare europeană este prevăzută suma de 50,4 milioane de lei, iar excedentul bugetar al anului 2017 a fost de 38 milioane de lei.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost