Biserica Catolică a recunoscut cel de-al 70-lea miracol de la Lourdes
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Biserica Catolică a recunoscut cel de-al 70-lea miracol de la Lourdes
Biserica Catolică a recunoscut cel de-al 70-lea miracol de la Lourdes
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Vindecarea în 2008 a lui Bernadette Moriau, o măicuţă franceză de 69 de ani afectată de o gravă invaliditate, după un pelerinaj la sanctuarul Lourdes a fost recunoscută ca ''miraculoasă'' duminică de către episcopul de Beauvais, informează AFP. Acesta este cel de-al 70-lea miracol recunoscut de Biserică în 160 de ani. Precedentul miracol a fost recunoscut în 2013. ''A îndrăzni să spui că Dumnezeu a intervenit prin vocea unui miracol în existenţa unei persoane este un lucru impresionant. Înţeleg să acţionez în calitate de episcop de Beauvais şi că acest lucru are ecou asupra Bisericii din Franţa şi din lumea întreagă'', a declarat pentru AFP monseniorul Jacques Benoît-Gonnin.
Născută în nordul Franţei în 1939, sora Bernadette Moriau s-a confruntat cu dureri lombo-sciatice din 1966, de la vârsta de 27 de ani. În ciuda a patru intervenţii chirurgicale, se deplasa cu dificultate şi nu a mai putut să-şi exercite meseria de infirmieră. În iulie 2008, călugăriţa a participat la pelerinajul de la sanctuarul de la Lourdes, în sud-vestul Franţei, unde a primit ritualul ungerii bolnavului. Când s-a întors, la 11 iulie 2008, ''a simţit o senzaţie neobişnuită de relaxare şi de căldură în tot corpul'' şi ''a auzit un fel de voce interioară care i-a cerut să renunţe la corset şi la atele'', potrivit comunicatului diocezei.
Sora Bernadette Moriau a întrerupt în aceeaşi zi toate tratamentele. ''Observând că vindecarea respectivă a fost bruscă, rapidă, completă şi durabilă şi a rămas fără explicaţie în stadiul actual al cunoştinţelor noastre ştiinţifice'', monseniorul Jacques Benoît-Gonnin a declarat ''caracterul miraculos şi valoarea semnului divin al vindecării sorei Bernadette Moriau obţinută prin intervenţia (...) Fecioarei Maria'', se precizează în textul transmis către AFP. După alte examinări medicale, expertize şi trei reuniuni colegiale la Lourdes (2009, 2013 şi 2016), Biroul de constatări medicale a putut confirma ''caracterul neprevăzut, instantaneu, complet, durabil şi inexplicabil al vindecării''.
În noiembrie 2016, la Lourdes, cu ocazia reuniunii anuale, comitetul medical internaţional din Lourdes a confirmat ''vindecarea inexplicabilă, în stadiul actual al cunoaşterii ştiinţifice''. O conferinţă de presă este programată pentru marţi dimineaţa la Beauvais, în prezenţa sorei Bernadette, a episcopului de Beauvais şi a preşedintelui Biroului de constatări medicale din Lourdes, Alessandro de Franciscis. Lourdes, locul unde Fecioara i s-a arătat în 1858 lui Bernadette Soubirous, potrivit Bisericii Catolice, a devenit unul dintre principalele locuri de pelerinaj catolic din lume, vizitat de aproximativ patru milioane de pelerini în fiecare an.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

1
14
38
47
33
7

Extragerea noroc:  7918147

Harta Focsani
   

Infracţional

Bărbat reținut pentru 24 de ore, după ce a lovit-o pe șoferița care i-a accidentat fiul pe trecerea de pietoni
    Un băiat în vârstă de 6 ani, din Panciu, a suferit un traumatism la nivelul genunchiului stâng, prin accident rutier, după ce, în seara zilei de joi, a fost acroșat de un autoturism, condus de o femeie în vârstă de 37 de ani.

UPDATE!!!

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost