Bebeluș de o zi, transferat cu elicopterul la un spital din Iași

0
597


Un elicopter de la SMURD București a aterizat la o bază militară din Focșani, sâmbătă, pentru a prelua un nou născut cu grave probleme respiratorii. Potrivit medicilor, este vorba de un băiețel de o zi, născut prin cezariană la 35-36 de săptămâni, care suferea de insuficiență acută respiratorie, dar și de alte probleme pulmonare. Starea micuțului era foarte gravă, așa că medicii au decis să îl transfere la o clinică dintr-un centru univesitar. 
Nou născutul a fost preluat de la Spitalul Județean de Urgență Focșani de o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea, fiind transportat până elicopterul SMURD, care a aterizat, sâmbătă, în jurul orelor 18.00, în curtea Batalionului 288 Apărare Aeriarnă „Milcovul” din Focșani. „Am preluat un nou născut de o zi de la Spitalul Județean cu insuficiență respiratorie acută, pneumotorax drept spontan drenat, detresă respiratorie, la elicopterul SMURD. Bebelușul era intubat și ventilat mecanic”, ne-a declarat medicul Laurențiu Albiș, directorul medical al SAJ Vrancea. Bebelușul a fost transferat la Maternitatea Cuza Vodă din Iași. 
Acesta a fost al doilea bebeluș preluat de elicoperul SMURD din Vrancea, pe parcursul săptămânii trecute. Miercurea trecută a fost preluat un bebeluș de 10 luni, care a intrat în comă după ce a căzut din pătuț. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here