Bărbatul care și-a îngropat vecinul în grădină rămâne în arest

0
501


Cristea C., bărbatul din comuna Vulturu care luna trecută și-a omorât vecinul, a dat foc cadavrului, pe care apoi l-a îngropat în grădină, mai stă la răcoare încă 30 de zile. Ieri, magistrații Tribunalului Vrancea au admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea cu privirea la prelungirea măsurii arestării preventive. „(…) dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului C. Cristea în prezent aflat în stare de arest în Centrul de Reținere și Arest preventiv al Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea pentru o perioadă de câte 30 zile, începând cu data de 07.09.2014 până la data de 06.10.2014. Onorariul pentru apărare din oficiu, în sumă de câte 100 lei, se va suporta din fondurile Ministerului Justiției. Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunțată în Camera de Consiliu, azi, 02.09.2014”, se arată în soluția instanței. 
 Bărbatul a fost arestat preventiv pe data de 8 august, el fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și profanare de cadavre. Crima a fost comisă pe data de 1 august. Anterior altercației, adică în dimineața aceleiași zile, Cristea C. și victima, care erau vecini, s-au întâlnit și au mers împreună acasă la primul. Acolo au băut o cantitate însemnată de țuică, după care s-au luat la ceartă. Victima, Ioan I., de 65 de ani, i-ar fi cerut călăului său niște legume din grădină, iar acesta din urmă a refuzat să-i dea. De aici a pornit cearta. După ce s-au certat bine, autorul i-ar fi cerut victimei să plece din curtea sa, dar aceasta a refuzat. În acel moment, autorul a pus mâna pe o bucată de scândură și l-a bătut pe vecinul său până când acesta și-a dat ultima suflare. Și-a lăsat vecinul mort în curte și s-a culcat.
 Câteva ore mai târziu, în jurul orei 17.00, pentru că nu a vrut să fie prins de oamenii legii, a încercat să scape de cadavru. L-a învelit într-o pătură și i-a dat foc. Pentru că nu ardea, astfel încât să nu mai rămână nimic, autorul s-a lăsat păgubaș. A abandonat din nou cadavrul în curte și s-a culcat. În dimineața zilei de 2 august a săpat o groapă de 30-40 de centimeri, în fundul grădinii sale, acolo unde cultivase porumb, apoi a târât cadavrul, care era parțial ars, până la groapă, l-a băgat în interior și a sărit cu picioarele peste el să-l îndese bine. Pentru că groapa era prea mică, iar un picior al victimei înțepenise și nu putea fi îndoit astfel încât să încapă în groapă, a scos cadavrul la suprafață, a secționat piciorul cu o sapă, după care l-a îngropat. L-a acoperit cu pământ și timp de aproape o săptămână s-a comportat ca și cum nu ar fi făcut nimic.  
Cadavrul intrase în putrefacție, lucru care se simțea și în aer. Mirosul a fost simțit de câini, care au râcâit „mormântul” și au mâncat degetele de la una dintre mâinile victimei. Mai multe persoane și-au dat seama că ceva este în neregulă în grădina lui Cristea C. și au transmis informația mai departe. Astfel, anchetatorii au descoperit cadavrul.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here