Bani, masă și cazare pentru tineri din zece comune vrâncene care vor să învețe afaceri în Elveția

1
3200


Primăria comunei Cîrligele este implicată, alături de alte 9 primării din județul Vrancea, într-un proiect denumit „Împreună pentru un țel”, derulat în parteneriat cu comuna Innertkirchen din regiunea Oberhasli, Elveția. În acest proiect sunt prinse localitățile Tîmboiești, Gugești, Dumbrăveni, Urechești, Cotești, Cîrligele, Vîrteșcoiu, Vidra, Vrîncioaia și Tulnici. Proiectul se va derula în perioada mai 2018 – octombrie 2019. Primarul Ștefan Moscu a declarat că prin acest proiect se urmărește identificarea unor tineri din comunele implicate în proiect, care să cunoască limba germană la un nivel mediu sau care să fie dispuși să urmeze cursuri intensive de limbă germană și care să se deplaseze 2 ani consecutivi, în perioada mai 2018 – octombrie 2019, în Elveția pentru a învăța să inițieze și să dezvolte modele de afaceri elvețiene.
    Pe perioada cât vor locui în Elveția, tinerii vor avea asigurate serviciile de bază: cazare, masă, bani de buzunar pentru nevoile de zi cu zi, precum și o indemnizație lunară în cuantum de 500 franci elvețieni. „Comunitatea locală din comuna Innertkirchen din regiunea Oberhasli, Elveția a hotărât finanțarea unui proiect prin care tineri din Vrancea cu inițiativă, care vor să dezvolte o afacere în domeniul turismului la nivelul localității din care provin. Primarii celor zece comune, dar și din alte localități din Vrancea afiliate ACoR, vor selecta 10-15 tineri care trebuie să știe limba germană scris și vorbit nivel mediu, să cunoască limba engleză, iar cel mai important lucru este să își dorească să facă o afacere privată în localitatrea din care proivine. Problema e să găsim tineri care să vrea să revină în localitatea natală și să investească acolo. Avem nevoie de tineri serioși care vor să facă ceva nu doar să se distreze”, a precizat primarul Ștefan Moscu.
    Criteriile în funcție de care se va face selecția persoanelor interesate sunt: limba germană – vorbit și scris nivel mediu (cunoașterea limbii engleze reprezintă un avantaj); permis de conducere categoria B; disponibilitate de a participa la trainingul de formare în două etape a câte șase luni în diverse zone cu potențial turistic din Elveția, care oferă servicii de turism rural (trasee pentru ciclismul montan și trasee cu oferte de cazare, parcuri de aventuri, drumeții, alpinism etc). Primarul localității Innertkirchen din regiunea Oberhasli, va fi prezent în luna octombrie în Vrancea pentru a participa la primul interviu cu tinerii interesați de participarea la acest program.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here