Auxiliarele școlare, permise cu acordul părinților
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Auxiliarele școlare, permise cu acordul părinților
Auxiliarele școlare, permise cu acordul părinților
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Utilizarea manualelor auxiliare în şcoli este permisă din nou, acest lucru fiind prevăzut și în Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP). Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN)  a reglementat procedura de utilizare a auxiliarelor în şcoli, iar cadrele didactice vor avea sarcina de a alege auxiliarele care vor ajunge pe băncile elevilor.
Diferența este că de data aceasta sunt implicați și părinţii, care îşi pot exprima acordul cu privire la utilizarea acelor materiale. ”În funcţie de nevoile specifice fiecărui ciclu de învăţământ, cadrele didactice prin catedre/ comisii metodice selectează auxiliarele didactice din lista celor aprobate/ avizate de CNEE. Acestea sunt centralizate de profesorul diriginte, care le prezintă adunării generale a părinţilor. Adunarea generală a părinţilor hotărăşte susţinerea cadrelor didactice şi a echipei manageriale a unităţii de învăţământ privind activităţile, auxiliarele didactice şi mijloacele de învăţământ utilizate în demersul de asigurare a condiţiilor necesare educării copiilor/ elevilor”, se arată într-un comunicat al MEN.
Concret, după ce profesorii aleg auxiliarele pe care doresc să le folosească la clasă, asociaţiile de părinţi din fiecare unitate de învăţământ îşi exprimă acordul pentru utilizarea  materialelor propuse de cadrele didactice/ catedre/ comisii metodice și întreprind demersurile necesare punerii în practică a deciziilor luate de adunările generale ale părinților, cu respectarea prevederilor legale în domeniul financiar. Cadrele didactice vor fi informate prin intermediul consiliilor profesorale în legătură cu aceste demersuri.
Rezultatele primei sesiuni de aprobare/ avizare a auxiliarelor didactice au fost publicate în data de 5 ianuarie 2018, acestea fiind validate prin ordin de ministru. Ministrul Liviu Pop a avizat 1.200 de titluri. ”Suplimentar, a fost adoptată și procedura operaţională pentru reluarea procesului de aprobare/ avizare a auxiliarelor didactice care nu au fost acceptate din cauza nerespectării criteriilor prevăzute de metodologia de evaluare”, se mai arată în comunicatul MEN. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Local

Află câtă apă consumă un vrâncean; raportul a fost făcut public de SGA
Un vrâncean consumă anual 49 metri cubi de apă, arată un raport al Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea. Raportul a fost prezentat, ieri, în ședința Colegiului Prefectural.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost