Aurel Hărăbor rămâne viceprimar și consilier local al comunei Suraia
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Aurel Hărăbor rămâne viceprimar și consilier local al comunei Suraia
Aurel Hărăbor rămâne viceprimar și consilier local al comunei Suraia
Aurel Hărăbor (în partea dreaptă)
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Viceprimarul comunei Suraia, Aurel Hărăbor, a obținut în instanță suspendarea executării hotărârii Consiliului Local privind constatarea încetării mandatului de ales ca urmare a unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, prin care s-a stabilit starea de incompatibilitate, sesizată de Agenția Națională de Integritate (ANI). Suspendarea executării hotărârii este valabilă până la soluționarea fondului cauzei. Prin urmare, Aurel Hărăbor rămâne consilier local și viceprimar al comunei Suraia. „Am contestat în instanță deoarece prin hotărârea Consiliului Local nr. 22 din 22 martie 2018 s-a constatat nelegal încetarea de drept a mandatului meu de consilier local și viceprimar, deoarece este vorba de o așa zisă incompatibilitate a mea din mandatul anterior de consilier local. Mai mult, Consiliul Local nu a respectat procedura de vot secretă și nici nu a ținut cont de prevederile Legii 176/2010 care prevede o excepție în art. 25 referitoare la funcțiile electorale. Mai mult, Legea 393/2004 nu prevede încetarea de drept a mandatului de viceprimar“, a precizat viceprimarul Aurel Hărăbor.
În 2014, ANI a emis o decizie de incompatibilitate la adresa viceprimarului Hărăbor, pe motiv că „în perioada 04 iulie 2012 – 16 octombrie 2012, şi, respectiv, 04 iulie 2012 – 09 iulie 2014, simultan cu funcţia de viceprimar, a deţinut şi funcţia de administrator în cadrul mai multor societăţi comerciale, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003“. Aurel Hărăbor a contestat în instanță decizia ANI.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost