Au fost desemnați câștigătorii Concursului de Creație Literară „Oana-Diana Renea”
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Au fost desemnați câștigătorii Concursului de Creație Literară „Oana-Diana Renea”
Au fost desemnați câștigătorii Concursului de Creație Literară „Oana-Diana Renea”
Voteaza :

Articolul a primit 5 voturi

Cea de a VI-a ediție a Concursului de creaţie literară „Oana Diana Renea”, organizat de Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a ajuns la final, festivitatea de premiere urmând să aibă loc mâine, 15 februarie, începând cu ora 10.00,  la Secția pentru copii și tineret „Oana-Diana Renea” a Bibliotecii Județene Vrancea. Invitați speciali la acest eveniment vor fi Afrodita Renea, alături de Victor Renea – părinții scriitoarei Oana Diana Renea, precum și Florin Tudose, director al Școlii Gimnaziale nr. 3 Focșani.
La ediția din acest an, Marele Premiu a fost câștigat de Cornel Gabriel Spiridon, elev în clasa a IV-a de la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” din Focșani. Totodată, premiul pentru clasele V-VIII a fost câștigat de Monica Lazăr, elevă în clasa a VII-a a Școlii Gimnaziale Milcovul, în timp ce premiul pentru clasele I-IV a intrat în posesia lui Roger Ioan Spiridon, elev în clasa a IV-a de la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Focșani. De asemenea, Premiul special al juriului, acordat de Editura Pallas Focșani a fost câștigat de Bianca Munteanu, elevă în clasa a V-a a Școlii Gimnaziale Obrejița.  „Se cuvine să amintim aici şi să mulţumim pentru implicarea în organizarea acestui concurs, colaboratorilor de suflet ai bibliotecii, conf. univ. dr.  Costică Neagu și profesor Valeriu Anghel care, în calitate de membri ai juriului, au sprijinit și în acest an, concursul de creație literară”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
Programul de anul acesta va cuprinde o prezentare a scriitoarei Oana-Diana Renea, un scurt moment poetic și muzical, alocuțiunile membrilor juriului, sesiunea de acordare a premiilor și a diplomelor de participare urmate de un moment comemorativ în care cei prezenți vor depune flori la bustul scriitoarei. Momentul dedicat poetei va fi pus în scenă de elevii  Școlii nr. 3 Focşani, coordonați de profesor învățământ primar  Emilia Batog și Alexa Cristian - elev la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” Focșani.
Acest concurs este organizat în memoria poetei Oana-Diana Renea, autor de cărţi pentru copii, membru al Uniunii Scriitorilor din România, de la moartea căreia se împlinesc 6 ani. Concursul are scopul de a stimula creaţia literară în rândul copiilor de vârstă şcolară din clasele  I-VIII şi se organizează cu acordul şi sprijinul familiei autoarei – profesorii Afrodita Renea şi Victor Renea. „Lucrările premiate în ediţiile anterioare au fost publicate în 2015, în volumul „Oana Diana Renea: Biobibliografie, editat de Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea și coordonat de Maria-Cristina Olaru, bibliotecar.  Tema concursului, „Tărâmul lecturii” a fost privită cu seriozitate de participanți și i-a determinat să fie creativi şi să aștearnă în pagini poezii frumoase inspirate de plăcerea lecturii, lumea minunată cărţilor și a personajelor de poveste. Și la această ediție am avut plăcuta surpriză ca alături de vrânceni, să se înscrie în concurs și elevi din întreaga țară. Ca în fiecare an adresăm felicitări tuturor elevilor pentru participare şi mulțumim cadrelor didactice pentru implicare”, se detaliază în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
Școlile participante la ediția din acest an a Competiției literare sunt: Școala Gimnazială „Principele Șerban Ghica și Principesa Aristița Ghica” Sihlea, Școala Gimnazială Răcoasa; Școala Gimnazială Obrejița, Școala Gimnazială Milcovul, Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Focșani; Liceul de Arte „Dinu Lipatti” Pitești, județul Argeș; Școala Primară Glod - Almaşu Mare, județul Alba; Școala Gimnazială Șuțești, județul Brăila; Colegiul de Arte „Regina Maria” Constanța; Școala Gimnazială nr. 10 „Mihail Koiciu” Constanța; Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” Galați; Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”- Târgu Mureș, județul Mureș.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost