Astronauți într-o misiune de cercetare de 16 zile sub apele Atlanticului

0
281


Un grup de astronauți, ingineri și oameni de știință s-a aventurat sub apele Oceanului Atlantic, într-un habitat special amenajat, Aquarius, pentru a se pregăti pentru viitoarele misiuni în spațiu, în special pentru prima misiune cu echipaj uman spre planeta Marte, conform NASA. Izolarea membrilor echipajului în habitatul instalat pe fundul oceanului simulează mediul de viață și muncă al astronauților atât pe Stația Spațială Internațională (ISS) cât și în viitoarele misiuni spre alte planete sau corpuri din sistemul nostru solar.
Această misiune de antrenament poartă denumirea „NASA Extreme Environment Mission Operations 21” sau, pe scurt, NEEMO 21 și a început la 21 iulie 2016 când echipajul internațional al misiunii a coborât la adâncimea de 19 metri, la Aquarius Reef Base, în cadrul Sanctuarului maritim Florida Keys.
În cadrul misiunii NEEMO 21 echipajul va desfășura experimente atât în interiorul cât și în exteriorul habitatului, pe o perioadă de 16 zile.
Echipajul va evalua noi instrumente și tehnici ce urmează să fie folosite în viitoarele misiuni cu echipaj uman din sistemul solar. În interiorul habitatului sunt testate, printre altele, un aparat pentru secvențierea ADN-ului și un dispozitiv de telemetrie medicală.
Această fotografie a fost realizată după prima zi de misiune. În imagine pot fi văzuți, în sensul acelor de ceasornic de sus: Matthias Maurer (ESA), Marc O Griofa (Teloregen/VEGA/AirDocs), astronauții NASA Megan McArthur și Reid Wiseman, Dawn Kernagis (Institute for Human & Machine Cognition) și Noel Du Toit (Naval Postgraduate School). În interiorul habitatului Aquarius sunt inginerii Hank Stark (stânga) și Sean Moore (dreapta) de la Florida International University.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here