Astăzi încep înscrierile elevilor de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Astăzi încep înscrierile elevilor de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională
Astăzi încep înscrierile elevilor de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Săptămâna aceasta, absolvenţii de clasa a VIII-a se pot înscrie la Evaluarea Naţională, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Astfel, în perioada 4-8 iunie, toți absolvenții de gimnaziu trebuie să depună la secretariatul școlii o cerere în vederea susținerii examenului. Trebuie spus faptul că aceste cereri se depun la secretariatele unităților de învățământ absolvite și nu la școlile care sunt centre de examen. La Evaluare se pot înscrie și absolvenți de gimnaziu din seriile anterioare care nu au participat în nicio sesiune la unul din examenele naționale. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale (MEN), cursurile elevilor de clasa a VIII-a se finalizează pe 8 iunie, urmând ca pe 11 iunie să aibă loc proba scrisă la limba şi literatura română. Pe 13 iunie se va susţine proba scrisă la matematică, iar pe 14 iunie elevii din partea minorităţilor naţionale vor participa la proba scrisă la limba şi literatura maternă.
    Rezultatele se vor afişa pe 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi în intervalul 14.00-19.00. Soluţionarea contestaţiilor se va face între 20-22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.
    Examenele încep la ora 9:00, moment în care profesorii asistenți deschid plicurile sigilate cu varianta de subiecte multiplicată. Elevii trebuie să intre în sălile de examen până cel târziu la ora 8.30 – după această oră, accesul elevilor nu mai este permis. Durata fiecărui examen din cadrul Evaluării Naționale este de 120 de minute, din momentul primirii subiectelor de către elevi. La expirarea celor 120 de minute de examen, elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei elevi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.
    Elevii și părinții acestora trebuie să mai știe faptul că pentru sesiunea din 2018 nu au fost operate modificări în structura subiectelor. Modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională 2018 au fost construite în funcţie de următoarele trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională, nivel mediu de dificultate şi posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute. Modelele orientative de subiecte au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare. De asemenea, acestea vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competenţelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru
    O noutate pentru examenul de evaluare din anul 2018 este și posibilitatea monitorizării acestuia de către părinți, de către o persoană cunoscută și acreditată de IȘJ încă de pe acum.

Elevii vor ști pe 9 iulie la ce liceu au intrat


    Emoțiile elevilor de clasa a VIII-a vor continua cu admiterea la liceul dorit. Admiterea la liceu pentru anul 2018 a început efectiv în luna mai când s-au susținut probele de aptitudini la liceele vocaționale și va continua în luna iunie, atunci când toți elevii care au finalizat clasa a VIII-a vor fi cuprinși în listele celor care urmează să candideze pentru un loc la liceu. Până atunci, însă, vor avea loc numeroase întâlniri cu părinții și absolvenții de gimnaziu pentru prezentarea planului de școlarizare și a procedurilor de admitere. În perioada 29 iunie-3 iulie, absolvenții de gimnaziu și părinții acestora vor completa opțiunile în fișele de înscriere, asistați de diriginți. Cei care doresc să participe la admitere în alt județ vor completa fișele de înscriere conform procedurii stabilite de Comisia Națională de Admitere.
    În intervalul 30 iunie – 4 iulie 2018, candidații și părinții vor verifica fișele editate de calculator și vor corecta eventualele greșeli din baza de date. Repartizarea computerizată și admiterea în învățământul liceal de stat a candidaților din seria curentă și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc vârsta de 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2018-2019, va avea loc pe 9 iulie. În intervalul 10-13 iulie va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care au fost repartizați candidații. Prima etapa de admitere în învățământul liceal se va încheia pe 18 iulie, când începe cea de a doua etapă de admitere în învățământul profesional și liceal de stat, care se întinde până pe 7 septembrie, potrivit calendarului emis de MEN.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost