Asistenta de la Spitalul Pantelimon care a făcut o transfuzie greșită, amendată cu 1.000 de lei
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Asistenta de la Spitalul Pantelimon care a făcut o transfuzie greșită, amendată cu 1.000 de lei
Asistenta de la Spitalul Pantelimon care a făcut o transfuzie greșită, amendată cu 1.000 de lei
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Asistenta care a administrat greșit masă eritrocitară unui pacient internat la Spitalul "Sf. Pantelimon" din Capitală a fost amendată cu 1.000 de lei și i-a fost suspendat contractul de muncă, informează Ministerul Sănătății. Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a solicitat o anchetă în cazul pacientului în vârstă de 66 ani, internat la Spitalul Clinic de Urgență ''Sf. Pantelimon'' București, care a decedat în urma unei transfuzii sanguine. ''La cererea ministrului Sănătății, o echipă de inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București — Serviciul de Control în Sănătate Publică și un reprezentant al Institutului Național de Hematologie Transfuzională au efectuat o acțiune de verificare în perioada 17 — 18 aprilie 2017. Conform unui raport de control preliminar, întocmit de inspectorii sanitari, din neglijența unui cadru medical, pacientul a primit o unitate de masă eritrocitară, fără a avea recomandare de la medicul curant pentru administrarea acesteia, masa eritrocitară fiind destinată unui alt pacient, care se afla în aceeași rezervă'', precizează MS, într-un comunicat transmis joi.
Potrivit sursei citate, în conformitate cu competențele lor și cu legislația în vigoare, inspectorii sanitari au aplicat o sancțiune contravențională asistentei în culpă, în valoare de 1.000 lei. De asemenea, contractul individual de muncă al asistentei medicale a fost suspendat până la finalizarea cercetării disciplinare. De asemenea, se mai arată în comunicatul MS, inspectorii sanitari au înaintat conducerii unității sanitare recomandări care prevăd instruirea personalului cu atribuții în indicarea și aplicarea terapiei transfuzionale, actualizarea deciziilor de înființare a comisiei de hemovigilență și de nominalizare a coordonatorului UTS, achiziționarea de carduri/cartele pentru efectuarea ultimului control pretransfuzional la patul bolnavului și respectarea protocoalelor de primire, livrare și administrare produse sanguine. În perioada următoare raportul va fi completat și cu punctul de vedere al reprezentantului Institutului Național de Hematologie Transfuzională, precizează MS. 
Direcția de Sănătate Publică București a făcut o anchetă la Spitalul "Sf. Pantelimon" în cazul unui pacient care a murit și căruia i s-ar fi făcut o transfuzie greșită de sânge. "Este o anchetă a DSP București", a declarat, joi, ministrul Sănătății, Florian Bodog. Managerul unității medicale, Gheorghe Popescu, a precizat, că a fost derulată o anchetă de către DSP și Institutul de Hematologie, în urma căreia s-a constatat că "toate procedurile au fost respectate". "A fost ancheta DSP, a Institutului de Hematologie, care au constatat că procedurile au fost respectate. Singura care nu a respectat procedurile a fost asistenta medicală. Am convocat comisia de disciplină. Am suspendat-o (pe asistentă — n.r.). Se merge până la desfacerea contractului de muncă", a spus managerul.
Pacientul care a murit în urma transfuziei greșite fusese internat pe Secția de gastro a spitalului și prezenta insuficiențe renale și pulmonare. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL38
49
10
1
46
22

Extragerea noroc:  7741593

Harta Focsani
   

Actualitatea

Elev al Liceului Pedagogic, bătut în incinta unității; părinții vor să o reclame pe directoare la Consiliul pentru Combaterea Discriminării
Un elev de clasa a IX-a, de la Liceul Pedagogic Spiru Haret din Focșani, a fost bătut în incinta unității de învățământ, în cursul zilei de marți, 12 decembrie, incidentul având loc într-o pauză.

POZA ZILEI

Iarna a venit în zona de munte a Vrancei

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost