Aproape 1.300 de sancțiuni aplicate șoferilor și câteva zeci de permise reținute, în urma unei acțiuni a polițiștilor vrânceni
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Aproape 1.300 de sancțiuni aplicate șoferilor și câteva zeci de permise reținute, în urma unei acțiuni a polițiștilor vrânceni
Aproape 1.300 de sancțiuni aplicate șoferilor și câteva zeci de permise reținute, în urma unei acțiuni a polițiștilor vrânceni
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA RUTIERĂ

Polițiștii vrânceni au acționat pentru creșterea gradului de siguranță  rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Pe parcurul a 7 zile, în urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au aplicat peste 1200 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 56 de permise de conducere.
În perioada 5-11 februarie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere a Poliției Române, polițiștii vrânceni au acționat pe raza întregului județ, pentru creșterea gradului de siguranță în trafic și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În vederea intensificării activităților de conștientizare a participanților la trafic și respectare a regulilor de circulație, acțiunea s-a desfășurat în 6 etape, astfel:
În prima etapă, acțiunea polițiștilor rutieri a vizat combaterea nerespectării normelor rutiere de către pietoni, pe toate categoriile de drumuri care prezintă risc crescut de accidente. În ziua de 6 februarie a.c., polițiștii rutieri au acționat cu precădere pentru combaterea neacordării de prioritate de trecere pietonilor. Ziua de 7 februarie a.c., a fost dedicată combaterii nerespectării regimului legal de viteză, precum și abaterilor săvârșite de către bicicliști. Joi, 8 februarie a.c., polițiștii au acționat pentru combaterea neacordării priorității de trecere vehiculelor și abaterilor săvârșite de către bicicliști. În zilele de sâmbătă și duminică, acțiunile polițiștilor vrânceni au fost intensificate pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice, precum și a nerespectării regimului legal de viteză.
În urma activităților desfășurate în teren, polițiștii au constatat 16 infracțiuni și au aplicat 1270 de sancțiuni contravenționale la regimul circulației pe drumurile publice. Dintre sancțiunile aplicate, 241 au fost pentru nerespectarea regimul legal de viteză, 130 pentru abateri săvârșite de pietoni, 102 abateri săvârșite de bicicliști. Totodată, ca măsură complementară, au fost reținute 98 de permise de conducere și 51 certificate de înmatriculare.Exemple:
La data de 11 februarie a.c., ora 01.49, polițiștii Biroului Rutier Focșani au depistat un bărbat, de 27 ani, în timp ce conducea un autoturism iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Contravenții:
La ora 21.15, polițiștii Biroului Rutier Focșani au depistat un bărbat, de 44 ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Cotești, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La ora 02.16, polițiștii Biroului Rutier Focșani au depistat un bărbat, de 27 ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Brăilei, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La ora 00.15, polițiștii Biroului Rutier au depistat un bărbat, de 27 ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Unirea Principatelor iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de  0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cei trei conducători auto au fost sancționați contravențional, fiind dispusă măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Depășirea limitei legale de viteză

    La data de 11 februarie a.c., polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 39 ani, din județul Brașov, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2 E 85, în afara localității Călimănești, cu viteza de 127 km/h.
La data de 11 februarie a.c., polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 44 ani, din județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2 E 85, în afara localității Călimănești, cu viteza de 140 km/h.
La data de 11 februarie a.c., polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 49 ani, din Municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2 E 85, în afara localității Haret, cu viteza de 158 km/h.
Cu aceeași viteză a fost depistat și un tânăr, de 21 ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2 E 85, în afara localității Slobozia Bradului.

Biroul de presă al IPJ Vrancea 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost