Apel umanitar pentru Nepal, lansat de Crucea Roșie

0
565


Crucea Roșie Română se alătură eforturilor Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie și lansează „Apelul pentru Nepal”, în vederea colectării de fonduri prin SMS, online și direct în conturile deschise special. Sumele colectate vor fi utilizate de Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie pentru construirea de adăposturi temporare, restabilirea furnizării apei potabile și a facilităților sanitare, precum și oferirea de hrană, asistență medicală și suport psihologic populației afectate. „În data de 25 aprilie a.c., un cutremur de 7,9 pe Richter s-a produs la o adâncime de 10 km, foarte aproape de capitala statului Nepal, Kathmandu, și a provocat o tragedie umanitară de mari proporții. Conform celui mai recent bilanț, se estimeaza ca au murit 3200 de oameni, iar peste 5000 au fost răniți, însă distrugerea infrastructurii face dificilă stabilirea rapidă a daunelor și a numărului exact al victimelor. Rapoartele de până acum arată că zeci de mii de persoane au fost afectate de acest cutremur, iar acum se luptă să supraviețuiască din cauza lipsei de hrana, adapost si apa potabila. Crucea Rosie din Nepal în colaborare cu autoritațile naționale au luat măsuri imediate pentru a asigura operațiunile de salvare și distribuirea de materiale de prima necesitate către populație. Pentru a susține operațiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru umanitar, Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie a lansat un Apel Internațional de Urgență. Suma necesară pentru asistarea a aproximativ 75.000 de persoane afectate de dezastru este de 33 milioane euro”, se detaliază în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Dacă doriți să întindeți o mână de ajutor sinistraților din Nepal, puteți dona în conturile speciale deschise la BRD, Agenția Piața Romană, astfel:
LEI: RO14BRDE410SV34436474100   /   EURO: RO02BRDE410SV34436714100.
Pentru donații online se poate accesa site-ul www.crucearosie.ro. Donații de 2 euro se mai pot face prin SMS la 8829, număr cu tarif normal, valabil în rețelele Orange, Telekom, Vodafone. Numărul este oferit gratuit de către operatori.
    Sumele colectate vor fi direcționate spre a fi utilizate de către Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie pentru susținerea ajutorului de primă necesitate și se vor concentra pe adăposturi temporare, restabilirea furnizării apei potabile și a facilităților sanitare, precum și oferirea de hrana, asistență medicală și suport psihologic populației afectate. „Invităm pe toți cei care vor să sprijine acest apel umanitar, companii, oameni de afaceri, organizații guvernamentale și neguvernamentale, să doneze bani în conturile Crucii Roșii Romane”, se precizează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here