Apel la solidaritate lansat de Crucea Roșie Vrancea! Campanie Umanitară pentru Marius, Mirela, Daria, Damiana și bunica lor

0
3197


    Filiala de Cruce Roșie Vrancea a lansat un Apel umanitar și o campanie de ajutorare a familiei Chiper din Oreavu, Gugești, cărora un incendiu le-a transformat în scrum casa și tot avutul. Povestea lor a fost publicată în paginile cotidianului nostru și o puteti afla accesând link/ul: http://bit.ly/2o9ZvX0
„Anul acesta, 20 ianuarie aduce în atenția Filialei de Cruce Roșie Vrancea drama unei familii din comuna Gugești, sat Oreavu – un incendiu care a mistuit tot, dar absolut tot ce au reușit să agonisească acești oameni într-o viață! O familie formată din 2 adulți, 2 copii și o bătrână, pentru care Crucea Roșie Vrancea, în parteneriat cu Primăria Gugești, lansează o campanie de colectă de fonduri, ca o continuare a programului „Sub acoperișul Crucii Roșii” în cadrul careia, cu ajutorul oamenilor de bine, sunt șanse reale de a le reda speranța unei vieți normale. Va invităm, în măsura posibilităților de care dispuneți, să vă alăturați Apelului nostru Umanitar, pentru a oferi familiei Chiper, un loc numit „Acasă”, este apelul lansat de Crucea Roșie Vrancea.
„Sub acoperișul Crucii Roșii” este numele unui proiect inițiat și derulat de Filiala de Cruce Roșie Vrancea în anul 2005, în urma deluviului rostogolit asupra mai multor localități din județ, așezate pe malurile râului Putna. Una dintre cele mai afectate localități a fost Rădulești, comuna Vânători, unde apa scăpată din albia ei normală a dărâmat și a luat tot ce a întâlnit în cale. Atunci, Comitetul Filialei de Cruce Roșie Vrancea, care își desfașoară activitatea în conformitate cu Mișcarea de Cruce Roșie și Semilună Roșie, a hotărât că în afara de ajutoarele oferite imediat sinistraților (produse alimentare, îmbrăcăminte, produse de uz casnic etc.), să întreprindă o activitate de lobby pe lângă potențiali sponsori, care ar putea contribui la ridicarea unor locuințe pentru cei cărora nu le mai rămăsese nici măcar temelia caselor. „Crucea Roșie Română asistă persoanele vulnerabile în situații de dezastre și de criză. Prin programele și activitățile sale în beneficiul societății, contribuie la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică. Astfel, cu ajutorul semenilor, oameni altruiști, persoane fizice și/sau persoane juridice din țară și străinătate s-au construit, în cadrul programului „Sub acoperișul Crucii Rosii”: 12 case în satul Rădulești, comuna Vânători, pe un teren concesionat de Crucea Roșie Vrancea, pentru 12 familii sinistrate; 3 case în orașul Mărășești, cartier Modruzeni, pentru familii de etnie romă aflate în situație limita, cu mulți copii și venituri reduse; o casă în  comuna Homocea, sat Costișa, pentru o familie fără venituri, cu 5 copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 14 ani, care nu au avut niciodată o locuință; o casă în comuna Vârteșcoiu, pentru o familie mono-parentală cu 3 copii, provenită din orașul Mărășești. În total, 17 locuințe construite sub auspiciile Filialei de Cruce Roșie Vrancea. Programul „Sub acoperișul Crucii Roșii” a devenit o tradiție, în timp, pentru multe situații neprevăzute în care familii cu copii și bătrâni nu au un loc la care să spună „Acasă”! A 18-a casă poate fi dăruită, cu ajutorul dumneavoastră,  familiei Marius Chiper!”, a detaliat directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea, Rodica Davidean.   
Persoanele care au omenia și generozitatea de a răspunde la acest Apel Umanitar pot depune orice sumă de bani în contul: RO77RNCB0267036443600001, BCR Focșani; Titular: Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Filiala Vrancea.
Pentru mai multe informații, cei care doresc îi pot contacta direct, telefonic, pe: Rodica Davidean, directorul Crucii Roșii Vrancea – telefon 0741.993.954; Vasile Vatră, primarul comunei Gugești – telefon 0745.264.420; Mirela Chiper, beneficiar – telefon 0729.624.938.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here