ANIMALE DE COMPANIE: Pisica din rasa Pixie-Bob

0
1569


Pisica din rasa Pixie-Bob, deși cu un aspect sălbatic, este sociabilă, afectuoasă și adoră să interacționeze cu membrii familiei, dovedindu-se un companion preferat de copii. Această rasă, de origine americană, a fost realizată de Carol Ann Brewer, potrivit informațiilor de pe site-ul tica.org/cat-breeds.
Pixie-Bob are un corp musculos, un bot mare, iar ochii mari, distanțați, pot avea culoarea aurie, maro sau verzi. Au smocuri de păr în vârful urechilor. Picioarele acestei pisici sunt mari și puternice și dispun de mai multe degete (pisici polidactile). O pisică normală are cinci degete la lăbuțele din față și patru degete la lăbuțele din spate. Pixie-Bob poate avea însă șapte degete la o lăbuță. Coada este scurtă având până la 10 cm. Blana poate fi scurtă sau lungă, deasă și moale. Coloristica cuprinde toate nuanțele de maro cu pete tigrate, marcaje de rimel la colțul exterior al ochiului, în partea de jos. Masculul poate atinge greutatea între 7 și 10 kg, femela este mai mică ajungând până la 8-9 kg.
Majoritatea pisicilor ce aparțin acestei rase sunt calme, blânde mai ales cu copiii și, de obicei, se înțeleg și cu celelalte animale de companie. Este un companion recomandat și pentru persoanele mai vârstnice. Sunt foarte inteligente, curioase și active, dar nu hiperactive, potrivit site-ului www.animalutul.ro. Poate fi dresată pentru a merge în lesă. În comportamentul lor sunt remarcate și numeroase caracteristici specifice câinilor, precum întâmpinarea stăpânul când sosește acasă, îngroparea alimentelor necunoscute, joaca în apă, furatul și acapararea unor obiecte mici (în special obiecte strălucitoare).
Pixie-Bob necesită o periere o dată pe săptămână, pentru a îndepărta părul mort și pentru a-și păstra blana strălucitoare și sănătoasă. Unghiile trebuie tăiate regulat, de două ori pe săptămână. Este indicată perierea dinților frecvent și curățarea urechilor săptămânal. În general este o rasă sănătoasă, nu este predispusă la multe dintre bolile pe care le fac alte pisici cunoscute, potrivit site-ului cats.petbreeds.com. Unele pisici Pixie-Bob au anumite reacții adverse la vaccinare, astfel cei care doresc să adopte o pisică din această rasă este indicat să discute înainte cu un veterinar.
Speranța de viață la pisicile din rasa Pixie-Bob este între 13 și 16 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here