Angajaţii CFR au fost în grevă, ieri dimineaţă

0
768


Cinci trenuri au staționat ieri dimineață, în intervalul 07.00-09.00, în stațiile de pe raza județului Vrancea, ca urmare a grevei spontate a angajaților CFR. Trenurile au staționat la Gugești, Pădureni, Doaga, Adjud, dar și Mărășești, niciunul fiind oprit în Gara Focșani. Abia după ora 09.00 traficul feroviar a fost reluat și, evident, că unele dintre trenuri au ajuns cu întârzieri în Gara Focșani. Călătorii au înțeles situația și au așteptat în gări până când traficul ferioviar a fost reluat. Polițiștii de la Transporturi Feroviare ne-au spus că nu au fost înregistrate incidente pe raza județului Vrancea, ca urmare a acestei greve spontane a angajaților CFR. 
 La nivelul întregii țări, protestul angajaților feroviari a afectat circulația a 278 de trenuri de călători, acestea fiind oprite între orele 07.00 și 09.00 în stațiile de cale ferată pe întreaga rețea feroviară. „În intervalul 7.00-9.00, urmare a protestului spontan declanșat de membrii unor organizații sindicale feroviare, 278 de trenuri de călători nu au fost expediate din stații sau au fost oprite în stațiile intermediare. Facem precizarea că, în perioada declansării protestului spontan, niciun tren nu a fost oprit pe traseu, ci doar în stațiile de cale ferată”, se arată într-un comunicat de presă al Companiei Naționale de Căi Ferate.
 Începând de la ora 9.00 au fost repuse în circulație toate trenurile afectate de protestul angajaților de pe raza regionalelor București, Craiova, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Galați și Constanța. De asemenea, trenurile care nu au plecat din gări după ora 07.00 au fost reprogramate după ora 9.00, iar cele care au staționat în gări și-au continuat parcursul, după grevă, până la destinațiile finale.
 Angajații CFR au oprit lucrul miercuri dimineață și timp de două ore circulația pe calea ferată a fost blocată, protestul având loc, potrivit sindicaliștilor, în urma eșuării negocierilor privind încheierea unui nou contract colectiv de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here