Ajută Fundația Cartea Călătoare

0
1002


Fundația „Cartea Călătoare” Focșani, ce oferă servicii nevăzătorilor, participă la cea de a IV-a ediție a „Campionatului de Bine”, cea mai amplă competiție dedicată finanțării organizațiilor neguvernamentale prin intermediul donațiilor individuale. Aceasta se desfășoară între 6 decembrie 2016 – 15 februarie 2017, perioadă în care toți cei care doresc să ajute copiii și adulții nevăzători să cunoască lumea în care trăiesc, citind, pot dona online orice sumă de bani, accesând linkul: https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Ofera-unui-nevazator-lumina-cunoasterii. „Campionatul de Bine” este organizat de „Bursa Binelui”, singura platformă online din România unde donațiile sunt necomisionate. „Nevăzătorii au mare nevoie de lectură, pentru că doar ea le mai descrie lumea pe care ei nu o mai văd. Pentru ei lectura unei cărți este și o plăcere, dar și o ieșire din izolarea care îi deprimă. Mulți sunt bătrâni și nu se pot aventura de unii singuri în traficul periculos al străzii. Alții nu au unde să se ducă în lipsa unui loc de muncă, iar pentru copii e singurul mod de a-și dezvolta vocabularul”, spun reprezentanții Fundației „Cartea Călătoare”.
    Sferturile de Finală reprezintă prima etapă a competiției și se desfășoară în perioada 6-19 decembrie, timp în care Fundația „Cartea Călătoare” trebuie să atragă suma de 300 de lei de la 5 donatori distincți, pentru a se califica în Semifinala Campionatului de Bine.
    Proiectul cu care Fundația focșăneană participă la această competiție se numește „Oferă unui nevăzător lumina cunoașterii” iar obiectivul este convertirea în format Audio Daisy a 50 de cărți de literatură, echivalentul a 15000 de pagini tipărite. „Cărțile sunt înregistrate de lectori profesioniști și apoi sunt imprimate pe CD. Ele pot fi citite de nevăzători exact la fel cum citesc văzătorii cărțile tipărite. Nevăzătorul va putea sări la o anumită pagină, paragraf sau capitol, va putea modifica viteza de lectură, fără să altereze vocea lectorului etc. Cărțile noastre sunt livrate principalelor biblioteci publice de unde nevăzătorii le pot împrumuta gratuit. Costul de accesibilizare al unei pagini tipărite este de 4,5 lei din care 1,5 lei este suportat de bibliotecile publice care cumpără produsele noastre. Titlurile accesibilizate se vor adresa cititorilor de toate vârstele. Scopul proiectului este acela de a extinde accesul la cultură pentru nevăzătorii de orice vârstă și de a le îndepărta astfel starea de deprimare generată de izolare. Vom accesibiliza 50 de titluri noi dintre cele mai dorite cărți de literatură pe care nevăzători le vor putea împrumuta gratuit de la bibliotecile publice din țară”, se arată în proiectul Fundației „Cartea Călătoare” Focșani.

Beneficiarii proiectului sunt nevăzătorii de orice vârstă

    Cărțile audio Daisy realizate de Fundația „Cartea Călătoare” pot fi împrumutate gratuit de la peste 50 de biblioteci publice din țară și de la Biblioteca Națională a României. „Aproximativ 200 de nevăzători au folosit până acum rețeaua de biblioteci pentru a citi cărțile noastre. Primim foarte multe cereri pentru accesibilizarea celor mai valorase titluri din literatura română și universală. Până în prezent am publicat 250 de titluri în format audio Daisy, dar, daca am avea fonduri suficiente, am putea dărui nevăzătorilor Români acces la titlurile cuprinse în vestita listă „1001 de cărți de citit într-o viață””, se mai arată în descrierea proiectului.
    Pentru ca Fundația Cartea Călătoare și beneficiarii ei direcți – nevăzătorii, să se numere printre cei trei câștigători, trebuie ca suma strânsă prin donațiile online să fie cât mai mare. „La finalul Campionatului de Bine vor fi recompensate primele 3 proiecte în funcție de numărul donațiilor atrase și al numărului de donator distincți, premiile constând în dublarea sumei strânse pe toată perioada Campionatului, în limita a 5.000 Euro pentru fiecare proiect câștigător”, au transmis organizatorii Campionatului de Bine, prin intermediul unui comunicat de presă trimis redacției noastre.

Suma minimă ce poate fi donată este 5 lei

    Prin intermediul Campionatului de Bine, Bursa Binelui încurajează organizațiile neguvernamentale să stabilească o relație constantă, pe termen lung, cu publicul larg, donațiile individuale reprezentând în acest moment instrumentul de fundraising social cu cel mai mare potențial de creștere în România. Campionatul este găzduit, organizat și implementat de Bursa Binelui, unica platforma online de donații necomisionate, dezvoltată de către Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlătesc.ro. 
Bursa Binelui este singura platformă online care permite donațiile fără comisioane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5,10 lei) pentru susținerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei. Toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here