A murit profesorul Romel Mărgărit
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
A murit profesorul Romel Mărgărit
A murit profesorul Romel Mărgărit
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Profesorul Romel Mărgărit, care a lucrat la Centrul Judeţean de Resurse  şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Vrancea, a încetat din viaţă joi noapte. Conform datelor furnizate de colegii din CJRAE Vrancea, Romel Mărgărit, în vârstă de 67 de ani, s-a aflat joi după-amiază la un service cu maşina personală. Spre seară i s-a făcut rău şi a fost transportat cu un echipaj SMURD la un spital din Bucureşti. Din păcate, joi noapte, inima dascălului vrâncean a încetat să mai bată.
Foștii colegi ne-au oferit câteva date despre cel ce a fost Romel Mărgărit. Potrivit lui Cernea Gheorghiţă, profesor consilier şcolar în cadrul CJRAE Vrancea, coleg şi bun prieten cu răposatul, Romel Mărgărit a absolvit  Universitatea Bucureşti, filozofie-istorie, specializarea psihologie-pedagogie. Până la revoluţie, Romel Mărgărit a fost psiholog în cadrul laboratorului de la Focşani, ce ţinea de Ministerul Agriculturii, ulterior lucrând la CJRAE Vrancea. A fost şi profesor la Liceul Pedagogic Spiru Haret din Focşani.
După cum spune Cernea Gheorghiţă, profesorul Romel Mărgărit a fost preocupat permanent de marile teme ale educaţiei. Ca om, a fost integru şi dedicat, autentic şi curat sufleteşte. A trăit modest, principial, smerit şi echilibrat, fiind de o discreţie maximă. A fost un foarte bun coleg şi un mentor pentru generaţii întregi de elevi. A fost pe aceeaşi linie cu regretatul profesor Ionel Sârbu.
Cernea Gheorghiţă spune că fostul său coleg era foarte stabil, neagresiv şi este exclusă orice imagine siropoasă despre el: „om autentic, egal cu sine însuşi“. Nu-i plăcea sintagma „nu te vom uita în veci“ deoarece preţuia autenticitatea relaţiilor din viaţa aceasta.
Sicriul cu sufletul neînsufleţit al dascălului vrâncean este depus la Biserica Sfântul Gheorghe – Nord (părintele Dumbravă), iar înmormântarea va avea loc luni, slujba urmând a începe la ora 13.00.

Monitorul de Vrancea transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate.
Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

15
9
31
21
13
4

Extragerea noroc:  1515368

Harta Focsani
   

Interviu

„Profesorul nu este judecător, este educator“; interviu cu profesorul Adrian Avram, care pregătește olimpici la istorie
Deși domnul Trandafir nu mai este, încă mai există oameni care practică meseria de profesor cu dăruire și dragoste pentru cunoaștere și pentru elevi. Un astfel de profesor este și Adrian Avram, profesor de istorie la Colegiul Național Emil Botta din Adjud.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost