A murit profesoara de matematică Caliopia Vornic, mama preşedintelui Camerei de Comerţ, Sorin Vornic

1
1445


Profesoara de matematică Caliopia Vornic, mama președintelui Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea, Sorin Vornic, a încetat din viață, marți  dimineață, la vârsta de 80 ani, într-un spital din București. Caliopia Vornic și-a început cariera didactică la Brăila, apoi a venit la Focșani, unde a predat matematica la Åžcoala „Åžtefan cel Mare”. Cea mai mare parte a activității didactice a desfășurat-o la Școala „Ștefan cel Mare” din Focșani, fiind un desăvârșit dascăl, care a sădit pasiunea pentru matematică în sufletul multor generații de elevi.
A fost căsătorită, timp de 60 de ani, cu profesorul de matematică Tima Vornic, fost director al Școlii Anghel Salingny din Focșani, care a murit în septembrie anul trecut. Amintirea ei, ca profesoară, mamă și bunică, va dăinui mereu în sufletul familiei, în sufletele generațiilor de elevi îndrumați și ale celor care i-au prețuit prietenia.
Fiul răposatei profesoare, Sorin Vornic, a anunțat că trupul neînsuflețit va fi depus în Capela Bisericii Săpunari din Focșani, iar înmormântarea va avea loc sâmbătă, în Cimitirul Sf. Mina, din municipiu. „Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 14 ianuarie, la ora 11.00, la Biserica Săpunari, iar înhumarea la Cimitirul «Sfântul Mina» din Bahne”, a precizat Sorin Vornic.
Printre foștii elevi de marcă ai regretatei profesoare se numără și Cornel Noană, directorul Colegiului „Unirea”. De altfel, acesta a postat pe pagina sa de facebook un mesaj tulburător, spunând că îi va păstra fostei sale profesoare de matematică recunoștință veșnică. „Îngerii au chemat-o la ei pentru că, în mod sigur, aveau nevoie de un dascăl model, pe Doamna Profesoară CALIOPIA VORNIC, cea care, la Școala nr.23 din Brăila, a descoperit ca aș avea oarece pricepere la matematică și a știut să mi-o transforme într-o pasiune ce mi-a marcat definitiv traseul profesional! Rămas bun, DOAMNÄ‚, neastâmpăratul dumneavoastră elev vă va pastra RECUNOȘTINȚĂ VEȘNICÄ‚!”, scrie profesorul Cornel Noană.

         Monitorul de Vrancea transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate!
 
                           Dumnezeu să o odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here