A crescut suprafața de teren pentru care fermierii cer subvenții europene
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
A crescut suprafața de teren pentru care fermierii cer subvenții europene
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Fermierii vrânceni au solicitat subvenții europene pentru o suprafață de teren mai mare decât cea înregistrată anul trecut. Ieri a fost ultima zi la APIA pentru depunerea cererilor unice de plată de către fermieri iar datele preliminare arată o îmbunătățire față de anul trecut. Ieri la prânz erau înregistrate 21963 cereri, pentru o suprafață estimată de 159554,4 hectare. Raportat la numărul estimat la începutul campaniei de primire a cererilor, se constată o scădere a numărului acestora dar o creștere a suprafețelor de teren. Această situație este explicată de conducerea APIA pe de o parte prin comasarea suprafețelor, preluarea în arendă a terenurilor nelucrate, dar și prin rezolvarea problemelor cu islazurile comunale. Pe de altă parte, sunt localități unde sunt înregistrate mai multe cereri decât anul trecut. Directorul APIA, Ionel Partene, a arătat că sunt înregistrate mai multe cereri în localitățile Valea Sării, Năruja, Nereju, Cîmpuri sau Străoane. Directorul APIA a precizat că funcționarii vor lucra până la ora 24 pentru a primi cererile din partea fermierilor interesați să primească subvenții europene din agricultură. De altfel, anul trecut, un fermier a venit să depună cererea pentru subvenție cu un sfert de oră înainte de expirarea termenului stabilit. Pentru a veni în sprijinul fermierilor, funcționarii APIA au avut program normal de lucru în ultimele week-end-uri astfel încât să îi ajute pe fermierii care vor să înregistreze cererile. Au fost trimise adrese către toate primăriile din județ pentru a ajuta fermierii care au nevoie de adeverințe.
    Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul MADR. Etapele Campaniei 2018 sunt: 1 martie - 15 mai 2018 (depunerea cererilor unice), 4 iunie - 4 iulie 2018 (efectuarea controlului administrativ, inclusiv control preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora și transmiterea eșantioanelor), 5 iulie - 1 octombrie 2018 (controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată eșantionate la control), 16 octombrie - 30 noiembrie 2018 (plata avansului din campania 2018), respectiv 1 decembrie 2018 - 31 martie 2019 (plata regulară a subvenţiilor).


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost