300 de mii de lei pentru Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean

0
375


Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență va primi 300 mii de lei de la Ministerul Sănătății (MS). Asta după ce, unitatea a fost inclusă într-un program cu finanțare de la MS, pentru monitorizarea, tratamentul și îngrijirea pacienților critici. Concret, unitatea va primi pentru trimestrul III suma de 30 mii lei, iar pentru trimestrul IV 270 mii lei, cu care vor putea fi achiziționate medicamente, reactivi specifici și diferite materiale consumabile.
Managerul Spitalului Județean, Constantin Mîndrilă, spune că această sumă este utilă, fiind o „gură de oxigen” pentru bugetul spitalului. „Am aflat la videoconferință că vom primi 300 mii lei, 30 mii pentru trimestrul III și 270 mii pentru trimestrul IV, banii urmând a ne fi decontați la finalul fiecărui trimestru. Este un lucru normal ca Spitalul Județean să fie inclus într-unul dintre programele naționale ale Ministerului Sănătății. De asemenea, este o gură de oxigen pentru bugetul spitalului”, ne-a declarat Mîndrilă.
Potrivit MS, de aceste fonduri vor beneficia pacienții critici, cu funcțiile vitale afectate, internați în secțiile ATI cu următoarele diagnostice: politraumatisme;  traumatisme craniocerebrale; malformații vasculare, anevrisme cerebrale; accidente vasculare cerebrale; anevrisme vase mari; urgențe cardiovasculare, medicale sau chirurgicale; arsuri; intoxicații acute severe; insuficiență respiratorie acută ce necesită ventilație mecanică; sepsis sever, șoc septic; pancreatită acută severă. Spitalul va întocmi pentru fiecare pacient care a beneficiat de tratament și materiale consumabile câte un formular, iar trimestrial unitatea va transmite raportări către Direcția de Sănătate Publică.
La nivel național, în acest program pentru monitorizarea, tratamentul și îngrijirea pacienților critici din secțiile de Anestezie Terapie Intensivă au fost incluse 79 de spitale din țară, bugetul alocat fiind de 157, 8 milioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here