1500 de lei, găsiți în buzunarul unei geci la Curățătoria Lebăda

0
4008


    Am tot citit știri despre oameni care găsesc pe stradă portofele ori genți cu diverse sume de bani în ele și le înapoiază proprietarului. Sunt gesturi frumoase pentru că banii, după cum bine zice o vorbă din popor, sunt ochii dracului și, clar, tentația e mare. Dincolo de considerentele morale, mai există și posibilitatea să te vadă totuși cineva când găsești un portofel, o geantă, pe stradă ori în alt loc public, să fie niște camere de supraveghere, și dacă ți le însușești, nefiind ale tale, se cheamă infracțiune. Riști amendă, ba chiar și vreo trei luni de închisoare.
    Dar atunci când nimeni nu vede și nimeni nu știe, când doar conștiința ta, doar simțul onoarei și buna creștere te determină să înapoiezi o sumă de bani, cu atât mai mult când aceasta este mare, atunci e clar că ești un om ce merită învestit cu încredere. Am făcut tot acest preambul pentru că „a fi om e lucru mare”, însă nu și pentru doamnele de la Curățătoria Lebăda din Focșani pentru care omenia este o stare de normalitate. Ele au găsit într-o geacă, dusă la curățat de o colegă, suma de 1500 de lei, au sunat-o și i-au spus să vină să-și ia banii. Este un gest extraordinar, un exemplu de corectitudine și respect față de clienți.
    Atunci când o afacere are produse și servicii de calitate, dublate de un personal profesionist și cu o atitudine orientată către client, succesul este garantat, iar Curățătoria Lebăda ne-a dovedit și acum că se încadrează perfect acestei descrieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here