15 infracțiuni în incinta unităților de învățământ, în primele 10 luni ale anului
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
15 infracțiuni în incinta unităților de învățământ, în primele 10 luni ale anului
15 infracțiuni în incinta unităților de învățământ, în primele 10 luni ale anului
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

În primele 10 luni din 2017, au fost înregistrate 17 infracțiuni în care au fost implicați elevi, 15 fiind comise în incinta unităților de învățământ și 2 în zona adiacentă. Faptele s-au comis în mediul urban (13) și în mediul rural (4). Pe genuri de infracțiuni, situația se rezintă astfel: 8 loviri sau alte violențe, 8 furturi și o purtare abuzivă, se arată într-un raport prezentat de polițiștii vrânceni în cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică Vrancea (ATOP).
Cu prilejul activităţilor preventive organizate în zona unităţilor de învăţământ şi a verificărilor efectuate la unităţile de alimentaţie publică amplasate în imediata vecinătate a unităţilor şcolare, au fost aplicate un număr de 8 sancţiuni la Legea 61/1991 şi s-a intervenit la un număr de 9 apeluri prin 112. „Având în vedere necesitatea menţinerii constante a unui climat de siguranţă în incinta unităţilor de învăţământ şi în imediata lor apropiere, efectivele de poliţie împreună cu cele ale jandarmeriei şi poliţiei locale au stabilit prin protocoale acoperirea cu efective a zonelor cu risc criminogen, în special în localităţile urbane, unde au permanentizat activităţile de monitorizare, atât la intrarea/ ieşirea elevilor de la cursuri cât şi pe traseele de deplasare la domiciliu, în perioada analizată participând zilnic în medie, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, 152 lucrători, din care 125 poliţişti, 17 jandarmi şi 10 poliţişti locali“, se arată în comunicatul ATOP.
De asemenea, pe parcursul celor 10 luni, în perioada desfăşurării cursurilor şi a olimpiadelor, lucrătorii de poliţie au monitorizat accesul în unităţile de învăţământ la intrarea/ ieşirea elevilor, fiind efectuate un număr de 4251 patrulări în zona adiacentă unităţilor de învăţământ. Totodată au fost desfăşurate 1241 activităţi preventive cu cadrele didactice, elevii şi părinţii, la orele de curs, pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile. Pentru siguranţa elevilor şi a a cadrelor didactice, în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ au fost organizate un număr de 81 acţiuni pe linia combaterii absenteismului şcolar şi a consumului de băuturi alcoolice de către minori. Cu această ocazie, au fost depistaţi un număr de 452 elevi absentând de la cursuri, fiind întocmite informări către şcolile de unde proveneau şi către Inspectoratul Şcolar Judeţean.
Pentru prevenirea criminalității în mediul urban și rural au fost realizate următoarele activități: lunar au fost realizate şedinţe pentru monitorizarea situaţiei operative şi analizarea activităţilor desfăşurate; au fost întocmite materiale pentru mass-media locală, având drept scop informarea şi prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor; au fost tipărite materiale cu caracter informativ – preventiv, respectiv 4200 pliante cu recomandări pentru prevenirea delincvenței juvenile şi 600 brățări; au fost organizate 2798 şedinţe de prevenire în unităţile de învăţământ, la care au participat  24220 elevi, 1839 profesori şi 2128 părinţi; lunar au avut loc ședințe conform Planului teritorial de acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile, la care au participat reprezentanți ai IJJ Vrancea, ISU Vrancea, Instituția Prefectului Vrancea şi ISJ Vrancea.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL

4
15
48
2
23
20

Extragerea noroc:  2263413

Harta Focsani
   

Interviu

Ana Alexandra Șerbu, ofițer debutant la Biroul de Investigații Criminale, nu se teme de infractori și duce mai departe, cu mândrie, exemplul tatălui său
    De când eram mică mi-am dorit să fiu polițistă. Probabil au contat și influențele din familie. Tatăl meu a fost polițist. M-a atras ceea ce făcea el și mi-am dorit și eu să-i calc pe urme. De azi înainte, în primul rând voi învăța mai mult decât am făcut-o până acum.

POZA ZILEI

Iarnă pe 23 martie

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost