Un vrâncean este căutat pe insula Saint Martin, devastată de uraganul Irma
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Un vrâncean este căutat pe insula Saint Martin, devastată de uraganul Irma
 Un vrâncean este căutat pe insula Saint Martin, devastată de uraganul Irma
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Un vrâncean din Adjud, Rareș Gabriel Szeitz, este căutat de autorități pe insula Saint Martin, calamitată de trecerea uraganului Irma la începutul acestei luni. Ultimul contact telefonic a avut loc în data de 8 septembrie, când Rareș a vorbit cu fratele său, i-a transmis că este într-o zonă izolată și mai are provizii de mâncare și apă pentru câteva zile. De atunci nu a mai fost posibil niciun contact, prin telefon sau internet. Nu a mai fost de găsit nici de autoritățile române, respectiv consulul român de la Haga, cel care a discutat cu familia din Adjud. Rudele au anunțat Ministerul Afacerilor Externe însă situația din Saint Martin este complicată din cauza distrugerilor provocate de uragan. „Ultima oară am vorbit în data de 8 septembrie. De atunci nu am mai putut să luăm legătura cu el. Ne-a spus că erau izolați și mai aveau mâncare și apă pentru câteva zile. De atunci nu mai putut să luăm legătura cu el. Este trecut pe o listă de evacuare, trebuie doar să se prezinte la aeroport dar nu reușim să îl găsim... Măcar să știm că este în viață“, ne-a spus Bogdan Szeitz, fratele lui Rareș. Rareș Gabriel Szeitz trăia de cîțiva ani în Saint Martin iar la începutul acestui an și-a prezentat lucrările la o expoziție de pictură.
    La nivelul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a fost activată Celula de Criză pentru coordonarea intervenţiilor misiunilor diplomatice în zona calamitată după trecerea uraganului IRMA. Conform procedurilor, această Celulă îşi continuă activitatea prin toate structurile componente, active şi operaţionale 24 ore zilnic, pentru sprijinirea tuturor cetăţenilor români afectaţi. Potrivit anunțului MAE, Celula de Criză coordonează  activitatea a 13 misiuni diplomatice și oficii consulare (Washington, Ciudad de Mexico, Havana, Chicago, Los Angeles, New York, Paris, Haga, Londra, Bogota, Lisabona, Varșovia, Ankara) atât din țările afectate de fenomenele meteorologice cât și din statele care au cetățeni în zonele respective și întreprind demersuri de asistență și evacuare. Până ieri, numărul cetăţenilor români care au fost evacuaţi din zonele afectate de calamităţi cu sprijinul Celulei de Criză a MAE este de 9 (nouă). Celula de Criză a MAE, prin intermediul Ambasadelor României la Paris, Haga și Londra, continuă demersurile de cooperare şi menține permanent legătura cu Celulele de Criză ale autorităților celor trei state sub a căror jurisdicție se află principalele teritorii insulare afectate (Insula Saint Martin/Sint Maarten, Insulele Virgine Britanice). De asemenea, Celula de Criză a MAE, prin Ambasadele României la Ankara, Lisabona şi Varşovia, se coordonează și cu autorităţile altor state care se confruntă cu situații similare și care gestionează cazurile propriilor cetățeni aflați în zona afectată. „Subliniem faptul că, în continuare, comunicarea cu cetățenii români aflați în zona calamitată se realizează cu deosebită dificultate“, precizează comunicatul MAE. Uraganul Irma, de categoria 5, a generat ploi torenţiale şi inundaţii care au afectat mai multe insule din Marea Caraibilor, multe dintre ele destinaţii turistice foarte populare. Vântul puternic a smuls acoperişuri şi a avariat reţeaua electrică în insulele franceze Saint Martin şi Saint Barthelemy, mai multe zone fiind inundate, iar sediul autorităţilor regionale din Saint Martin a fost parţial distrus. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Local

Află câtă apă consumă un vrâncean; raportul a fost făcut public de SGA
Un vrâncean consumă anual 49 metri cubi de apă, arată un raport al Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea. Raportul a fost prezentat, ieri, în ședința Colegiului Prefectural.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost