„Tradiţie şi spiritualitate pănceană“, o provocare lansată turiştilor
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
„Tradiţie şi spiritualitate pănceană“, o provocare lansată turiştilor
„Tradiţie şi spiritualitate pănceană“,  o provocare lansată turiştilor
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Sărbătoarea dedicată Sfântului Ierarh Mucenic Teodosie al II-lea de la Mănăstirea Brazi este primul eveniment promovat de Primăria Panciu prin proiectul „Tradiţie şi spiritualitate pănceană”. Proiectul îşi propune să promoveze obiectivele cu valoare identitară din oraşul Panciu şi are o valoare de 998.218 lei.


Primăria Panciu a organizat, vineri, la Casa de Cultură, o conferinţă de presă în care a fost prezentată desfăşurarea evenimentelor din cadrul proiectului „Tradiţie şi spiritualitate pănceană”, cofinanţat de Uniunea Europeană, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regio-nală, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 , Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul major de intervenţie 5.3 “Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”.
Evenimentul a fost deschis de primarul Ion Petre, care a declarat că, prin „Tradiţie şi spiritualitate pănceană”, autorităţile locale şi-au propus să promoveze obiectivele cu valoare identitară din oraşul Panciu.
„Proiectul a plecat de la ideea promovării principalelor atracţii turistice ale zonei noastre: Mănăstirea Brazi, care are un paraclis subteran unic în România, Schitul Ioan Botezătorul şi beciurile oraşului Panciu, vestite în toată Europa. Acesta a fost, iniţial, scopul nostru, dar am realizat că, pentru a dezvolta zona de servicii turistice, în oraş este nevoie de mai mult. Prin urmare, am gândit un proiect mult mai amplu, mai complex, care are mai multe componente. Vorbim aici de componenta de promovare a obiectivelor turistice, dar şi de componenta de studiu, cea care vizează realizarea unei strategii de marketing a cărei menire va fi aceea de a oferi acele soluţii necesare dezvoltării durabile a serviciilor turistice. Ştim că acesta este un scop ambiţios, dar este singura soluţie de a identifica acel drum spre care să ne îndreptăm spre viitor.”, a precizat edilul.
Ion Petre a mai spus că „Primăria are un rol important de jucat în chestiunea legată de stimularea apariţiei serviciilor turistice în localitate” şi că una dintre principalele direcţii urmărite de administraţia locală este aceea „de a intensifica dialogul cu oamenii de afaceri din oraş, cu posibili investitori,  fiindcă este important pentru mediul de afaceri să ştie care sunt proiectele noastre şi care sunt direcţiile strategice de dezvoltare ale oraşului”.

Hramul Mănăstirii Brazi, promovat pe internet

Managerul de proiect, viceprimarul Iulian Nica, a anunţat că primele evenimente care vor fi organizate în cadrul obiectivului „Tradiţie şi spiritualitate pănceană” sunt cele legate de sărbătoarea dedicată Sfântului Ierarh Mucenic Teodosie al II-lea de la Mănăstirea Brazi, ale cărui moaşte sunt depuse în Paraclisul lăcaşului de cult. El a mai precizat că, promovarea lor va consta într-o campanie online, prin intermediul site-ului www.panciuturistic.ro, una de difuzare de fluturaşi şi afişe, precum şi în realizarea unor acţiuni la Mănstirea Brazi, cu ocazia hramului din data de 22 septembrie.
Iulian Nica a vorbit despre „Concursul Interjudeţean Teodosie al II-lea de la Mănăstirea Brazi”, organizat în perioada 22-24 septembrie, care va include workshopuri realizate de către elevi, despre expoziţia de icoane realizată în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vrancea şi cea cu fotografii reprezentative din istoria recentă a Mănăstirii Brazi, precum şi despre seara literar-artistică în viziunea trupei de teatru „Wannabes”. Proiectul supus atenţiei reprezentanţilor presei nu este singurul implementat în această perioadă la Panciu. Primarul Petre a amintit despre investiţiile care vizează reabilitarea infrastructurii, extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi a canalizării oraşului, dar despre cele care au ca obiectiv reabilitarea zonelor dintre blocuri. „Toate aceste proiecte au ca finalitate creşterea calităţii vieţii cetăţenilor din oraş, dar şi stimularea apariţiei de noi servicii în cadrul comunităţii noastre. Proiectul «Tradiţie şi spiritualitate pănceană” este o provocare pe care noi, Primăria Panciu, o lansăm pentru toţi cei care vor fi tentaţi să viziteze locurile pe care noi le considerăm speciale”, a mai spus Ion Petre.


 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • Sa ne traiti Domnule Primar. Am apreciat deschiderea Domniei Voastre catre spiritualitate din momentul reaparitiei, din anul 2003, a lucrarii distinsului Adolf Capatana, "Istoricul orasului Panciu si a schiturilor Brazi si Sf. Ion". Cuvinte de lauda si pentru sprijinul acordat in aparitia unei lucrari de referinta atribuita unei biserici, considerata "catedrala orasului" pana la 1940, lucrare realizata de Pr. Stefan Aga si Prof. Sevastita Aga, "Biserica parohiala Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Orasul Panciu". Panciul are cu se mandri, mai ales de va aparea si Muzeul armelor. Obiectivele si resursele vor trebui exploatate si prezentate; sa fie o mandrie pentru Panciu care a renascut din cenusa. Pentru ceea ce are, de ce n-ar deveni si Panciu Municipiu? Sanatate si succes. Viorel Iancu.

    DE Viorel Iancu, postat pe 17-09-2011, la 09:57

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Trei eleve cu media 10 la Evaluarea Națională; 93 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut medii între 1 și 1,99
   Doar trei medii de zece s-au obținut în Vrancea la examenul de Evaluare Națională, susținut de absolvenții claselor a VIII-a. Astfel, Elena - Cristiana Miloș, de la Școala Gimnazială Ion Basgan Focșani, Gabriela Porumb, de la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani, și Sabina – Alina Prodan, de la Colegiul Național Emil Botta din Adjud, sunt elevele care au reușit să facă teze perfecte atât la limba și literatura română cât și la matematică...

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost