Reținut de procurori pentru TENTATIVĂ DE OMOR, un vrâncean a fost lăsat în libertate de judecători

0
664


Un bărbat de 40 de ani, din Mărășești, a fost reținut ieri și în aceeași zi a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Instanța a respins propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, dar decizia poate fi contestată. „(…) respinge cererea privind luarea măsurii arestării preventive a inculpatului Ovidiu Voicu. Dispune punerea în libertate a inculpatului aflat în stare de reținere. Cu drept de contestație”, se arată în soluția instanței. 
Fapta a fost comisă pe 17 ianuarie a.c., iar bărbatul a fost „săltat” abia acum pentru că acum s-a primit raportul medico-legal. La momentul respectiv, Ovidiu Voicu s-a întâlnit cu victima în jurul orei 7.30. A lovit-o pe aceasta cu pumnul, iar după ce a căzut, i-a mai aplicat două lovituri, în cap, cu o coadă de topor. Victima a ajuns inițial la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, după care a fost trimisă la Spitalul din Galați pentru investigații medicale suplimentare și îngrijiri de specialitate. Inculpatul s-a răzbunat pe victimă pe motiv că aceasta s-ar fi certat cu soția sa, aspect care l-a deranjat pe inculpat și a reacționat. În timpul cercetărilor, Ovidiu Voicu, care este cunoscut în localitate ca fiind o persoană violentă, ar fi încercat să scape de răspundere, dând vina pe fiul său, dar nu i-a mers. Potrivit procurorului Nicolae Pîrcălăbescu, inițial s-au făcut cercetări pentru loviri s-au alte violențe, încadrarea juridică fiind schimbată ulterior în tentativă de omor.
    Potrivit unor surse, bărbatul mai are o condamnare cu suspendare pentru furt, iar fapta pentru care a fost reținut a fost comisă în perioada termenului de încercare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here