„Restart pe piața muncii” la AJOFM Vrancea

0
716


Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea a demarat activitățile pentru constituirea grupului țintă din baza de date disponibilă la nivelul județului nostru, pentru proiectul POSDRU intitulat „Restart pe piața muncii”. Participanții vor primi o subvenție de 700 lei lunar pentru promovarea proiectului, în timp ce Agențiile de plasare a forței de muncă vor fi „premiate” cu câte 1000 de euro pentru fiecare cursant pentru care au intermediat încadrarea în muncă.
    Proiectul a fost lansat la sfârșitul lunii iunie și este derulat de Corpul Experților în Accesarea Fondurilor Structurale și de Coeziune Europene, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale și Persoanelor Vârstnice, Societatea Națională a Apelor Minerale SA și Centrul de formare profesională, orientare profesională, consiliere și plasarea forței de muncă „Formatemp”. „Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creșterea gradului de ocupare a forței de muncă și reducerea șomajului de lungă durată în rândul tinerilor din regiunile de dezvoltare Sud-Est, Sud-Vest, Sud-Muntenia și București-Ilfov. Grupul țintă este constituit din 700 de șomeri și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, recrutați și selectați din grupurile disponibile la nivelul autorităților locale (primării), agenții ale serviciului public de ocupare sau agenții de plasare din regiunile mentionațe anterior”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Cei care doresc să beneficieze de serviciile oferite prin acest proiect se pot înscrie și pot cere informații suplimentare contactând Corpul Experților în Accesarea Fondurilor Structurale și de Coeziune Europene, la telefon 021.315.25.97, email: restart.corpulexpertilor@gmail.com, website: restart-munca.ro.
    Activitățile ce vor fi desfășurate constau în: consiliere și motivare (pentru minim 700 persoane), activitate ce constă în întâlniri de consiliere și motivare a șomerilor și a persoanelor în căutarea unui loc de muncă în vederea integrării pe piața muncii; cursuri de calificare în ocupațiile sudor, montator schele și eșafodaje, electrician în construcții; cursuri de specializare în ocupația inspector resurse umane și competențe antreprenoriale; mediere și plasare forță de muncă. În această ultimă activitate vor fi cuprinși minim 90 de șomeri de lungă durată/ persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, ce vor fi plasați la un loc de muncă din țară sau UE prin organizarea unor sesiuni de instruire cu privire la tehnicile de prezentare și abordare a unui potențial angajator. 
    Transportul pentru cursanții din alte localități este decontat, iar persoanele participante primesc o subvenție de 700 lei/lună pentru promovarea cursurilor, o masă caldă, apă și cafea. Agențiile de plasare a forței de muncă ce vor participa la acest program vor primi suma de 1000 de euro pentru fiecare beneficiar pentru care au intermediat încadrarea în muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here