„Ora Pământului” stinge lumina la Panciu
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
„Ora Pământului” stinge lumina la Panciu
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

   Pentru al şaselea an consecutiv, păncenii preocupaţi de protejarea mediului înconjurător sunt invitaţi, în această seară, între orele 20.30-21.30, în Parcul Central (esplanada din faţa fostului Magazin Universal), la manifestările prilejuite de „Ora Pământului”. Acestea se vor desfăşura sub genericul „Cer deschis” şi vor fi organizate de Primărie, în colaborare cu liceele „Al. I. Cuza” şi „Ioan Slavici”.
   În semn de solidaritate cu ceilalţi participanţi la eveniment, care va fi marcat concomitent în peste 5.000 de oraşe din lume, autorităţile locale au mai decis ca, în acelaşi interval orar, şi iluminatul public să fie oprit, iar Poliţia, Jandarmeria, dar şi patrule speciale aparţinând Poliţiei Locale şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, vor asigura siguranţa cetăţenilor. În tot acest timp, Astroclubul Panciu, coordonat de profesorul Valeriu Jalbă-Bandrabur, va organiza o sesiune de observaţii astronomice, urmată de lansarea unor lampioane.
   Manifestările din această seară au fost precedate de mai multe activităţi dedicate „Orei Pământului”. Ele au debutat pe 21 februarie, data înscrierii Primăriei, a Liceului Tehnologic „Al.I.Cuza”, precum şi a Clubului „Eco-Med” Panciu pe site-ul oficial al „Orei Pământului”. Ulterior, au fost organizate acţiuni de informare privind mişcarea „Ora Pământului”, care s-au desfăşurat atât în cadrul celor două instituţii de învăţământ, cât şi în comunitate, prin împărţirea de fluturaşi şi postere, dar şi prin transmiterea de mesaje la staţia de amplificare a oraşului. Totodată, a mai fost desfăşurată şi o campanie de colectare a hârtiei refolosibile, sub genericul „Pentru o primăvară mai verde”.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

Astăzi și mâine se fac înscrieri în învățământul profesional. Elevii beneficiază de burse și nu dau bac-ul
    Absolvenții de clasa a VIII-a, precum și cei din sesiunile anterioare, care optează să urmeze cursuri în învățământul profesional, au la dispoziție astăzi și mâine să se înscrie la unul dintre liceele din județ care au și clase de învățământ profesional.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost