„Ora Pământului” stinge lumina la Panciu
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
„Ora Pământului” stinge lumina la Panciu
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

   Pentru al şaselea an consecutiv, păncenii preocupaţi de protejarea mediului înconjurător sunt invitaţi, în această seară, între orele 20.30-21.30, în Parcul Central (esplanada din faţa fostului Magazin Universal), la manifestările prilejuite de „Ora Pământului”. Acestea se vor desfăşura sub genericul „Cer deschis” şi vor fi organizate de Primărie, în colaborare cu liceele „Al. I. Cuza” şi „Ioan Slavici”.
   În semn de solidaritate cu ceilalţi participanţi la eveniment, care va fi marcat concomitent în peste 5.000 de oraşe din lume, autorităţile locale au mai decis ca, în acelaşi interval orar, şi iluminatul public să fie oprit, iar Poliţia, Jandarmeria, dar şi patrule speciale aparţinând Poliţiei Locale şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, vor asigura siguranţa cetăţenilor. În tot acest timp, Astroclubul Panciu, coordonat de profesorul Valeriu Jalbă-Bandrabur, va organiza o sesiune de observaţii astronomice, urmată de lansarea unor lampioane.
   Manifestările din această seară au fost precedate de mai multe activităţi dedicate „Orei Pământului”. Ele au debutat pe 21 februarie, data înscrierii Primăriei, a Liceului Tehnologic „Al.I.Cuza”, precum şi a Clubului „Eco-Med” Panciu pe site-ul oficial al „Orei Pământului”. Ulterior, au fost organizate acţiuni de informare privind mişcarea „Ora Pământului”, care s-au desfăşurat atât în cadrul celor două instituţii de învăţământ, cât şi în comunitate, prin împărţirea de fluturaşi şi postere, dar şi prin transmiterea de mesaje la staţia de amplificare a oraşului. Totodată, a mai fost desfăşurată şi o campanie de colectare a hârtiei refolosibile, sub genericul „Pentru o primăvară mai verde”.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

15
9
31
21
13
4

Extragerea noroc:  1515368

Harta Focsani
   

Interviu

„Profesorul nu este judecător, este educator“; interviu cu profesorul Adrian Avram, care pregătește olimpici la istorie
Deși domnul Trandafir nu mai este, încă mai există oameni care practică meseria de profesor cu dăruire și dragoste pentru cunoaștere și pentru elevi. Un astfel de profesor este și Adrian Avram, profesor de istorie la Colegiul Național Emil Botta din Adjud.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost