Monitorul de Vrancea

Local

Asociația GAL Unirea Focșani, reunită pentru sprijinirea populației marginalizate
Primarul Cristi Misăilă a anunțat vineri, pe pagina sa de Facebook, reunirea GAL-ului Unirea. „Cu obiectivul declarat de a fi efectiv sprijin pentru populația marginalizată din municipiul nostru, Asociația Grup de Acțiune Locală (G.A.L.) Unirea Focșani a reunit, la sediul Primăriei, toți partenerii cu drepturi depline.

Actualitatea

Infopol
Evenimente rutiere din zilele de 15 și 16 noiembrie

Local

Primăria Focșani eliberează online Certificatele de Urbanism
Primăria Focșani a început, vineri, să elibereze online certificatele de urbanism solicitate de locuitorii municipiului. Reprezentanții Primăriei au anunțat că eliberarea certificatului de urbanism se va putea realiza prin accesarea unui link de pe pagina web a administrației locale.

Învăţământ

GALERIE FOTO: ”Săptămâna legumelor şi a fructelor donate” la grădinițele 17 și 19 din Focșani
An de an, echipa de voluntari de la Grădiniţa cu P. P. Nr. 17 şi  structura Grădiniţa cu P. N. Nr. 19 a participat la programul naţional Strategia Naţională de Acţiune Comunitară, derulând activităţi de voluntariat în parteneriat cu diverse centre de plasament /case de tip familial.

Politică

Fănică Popa este noul președinte al Ligii Aleșilor Local ai PNL Vrancea
Primarul comunei Bolotești, Fănică Popa, este noul președinte al Ligii Aleșilor Local ai PNL Vrancea. Acesta a fost ales cu majoritate de voturi în cadrul alegerilor organizate, joi, de liberalii vrânceni.

Cultură

Seratele muzicale ale Corului Pastorala, rampa de lansare pentru tinerii artiști
Tinerii muzicienii focșăneni sunt prezentați și promovați publicului din municipiu în cadrul seratelor muzicale ale Corului de cameră Pastorala organizate la Ateneul Popular „Mr. Gh.Pastia”.

Social

GALERIE FOTO: Protoieria Focșani I a organizat a treia etapă din acest an a proiectului „Caravana prieteniei”
Sâmbătă, 11 noiembrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a avut loc a treia etapă din acest an a proiectului Caravana prieteniei, organizat de Protoieria Focșani I.

Actualitatea

Un bărbat a ajuns la spital după ce a încercat să se sinucidă cu pastile
Un bărbat din Adjud a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean în cursul zilei de joi, după ce a încercat să se sinucidă înghițind mai multe medicamente.

Nou născuţi

Copii născuţi la Maternitatea din Focşani în zilele de 16 și 17 noiembrie
În zilele de 16 și 17 noiembrie s-au născut la maternitatea Spitalului Judeţean un băiețel și două fetițe.

Naţional

Week-end cu vreme ploioasă în întreaga țară; valori termice normale pentru această perioadă (meteorolog ANM)
Vremea va fi închisă și ploioasă la nivelul întregii țări, în acest sfârșit de săptămână, însă temperaturile se vor încadra în normele perioadei, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, meteorologul de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Naţional

Fermierii solicită intervenția autorităților; produsele autohtone, tot mai ieftine la producători, dar mai scumpe la consumatori
Crescătorii de animale solicită intervenția autorităților în contextul în care produsele obținute în România se vând mai ieftin decât în urmă cu câteva săptămâni însă ajung la consumator cu prețuri foarte mari.

Naţional

Peste un sfert din populația României are edentație totală (lipsa dinților)
Peste 500 de stomatologi români și străini dezbat cele mai noi descoperiri în implantologie, în cadrul celei de-a IV-a ediții a SKY Fast&Fixed Forum, care se desfășoară în perioada 17-18 noiembrie, la Timișoara, în condițiile în care peste un sfert din populația României are edentație totală.

Inedit

Copacii din orașele "sufocate" de poluare, mai eficienți pentru sănătate decât spațiile verzi (studiu)
Numărul pacienților internați ca urmare a crizelor astmatice severe ar putea fi redus considerabil dacă pe marginile drumurilor ar fi plantați copaci, potrivit concluziilor unui studiu de amploare, citat vineri de The Telegraph.

Monden

Cea mai bogată femeie din Norvegia, condamnată la 18 zile de închisoare și o amendă de 26.000 de euro pentru că a condus băută
Cea mai bogată femeie din Norvegia a primit o pedeapsă de 18 zile de închisoare cu suspendare și o amendă de aproape 26.000 de euro, după ce a fost oprită de polițiștii rutieri pentru un control de rutină și aceștia au constatat că tânăra milionară avea o alcoolemie peste limita admisă.

Monden

Fosta soție a lui Berlusconi va trebui să-i ramburseze fostului premier italian 60 de milioane de euro
Silvio Berlusconi a obținut joi revizuirea unei decizii privind pensia alimentară a fostei sale soții Veronica Lario, care va trebui să-i returneze cele circa 60 de milioane de euro (70 de milioane de dolari) deja primite, relatează AFP.

Actualitatea

Marian Oprișan: Vă aștept cu inima deschisă pentru a scrie împreună istoria începutului Parcului Mândriei Naționale
Președintele Consiliului Județean Vrancea și al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), Marian Oprișan, a lansat o nouă invitație românilor de a participa la acțiunea de plantare a primei serii de stejari, în cadrul Parcului Memoriei Naționale – Mărășești – RoMândria.

Infracţional

“Escortă Focşani”. “Peştii” care fotografiau minore în poziţii INDECENTE şi le obligau să facă SEX PE BANI, condamnaţi la închisoare cu executare
Trei bărbaţi şi o femeie, care în aproximativ un an au câştigat peste 100.000 lei pe spatele unor copile pe care le obligau să se prostitueze, au fost condamnaţi la închisoare cu executare, cea mai mare pedeapsă aplicată fiind de 7 ani de închisoare.

Actualitatea

VIDEO: Băiețel de cinci ani BĂTUT CRUNT DE PROPRIUL TATĂ, pentru că nu a putut face niște bastonașe drepte
Un copil de numai 5 ani a ajuns în cursul nopții de joi spre vineri la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Focșani, după ce a fost bătut crunt, chiar de propriul tată.

Local

Primarul Misăilă convoacă o ședință extraordinară a Consiliului Local Focșani la 7.30 dimineața
Prin prezenta, anunțăm în mod public convocarea ședinței extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Focșani pentru data de 21 noiembrie 2017, ora 7.30.

Actualitatea

Noi reglementări pentru circulația rutieră din Focșani: treceri de pietoni supraînălțate, sistem luminos, echipaje mixte Poliție Locală-Poliție Rutieră
Poliția Locală și cea Rutieră vor relua colaborarea prin formarea de echipaje mixte care să urmească aplicarea și respectarea regulilor de circulație în Focșani.

Local

Distrigaz oprește furnizarea gazelor pe șase străzi din Focșani
Locuințele focșănenilor de pe șase străzi din municipiu nu vor fi alimentate cu gaze naturale în ziua de 20 noiembrie din cauza unor lucrări efectuate de Distrigaz Sud Reţele.

Infracţional

Un adolescent a furat o borsetă cu 3 mii de lei dintr-o locuință; un copil a furat peste 8 mii de lei dintr-o autoutilitară
Autorul unui furt din locuință prins de polițiști - Autorul unor furturi din auto prins de polițiști

Actualitatea

Polițiștii au căutat alcool la locuința unui vrâncean de 73 de ani
La data de 16 noiembrie a.c., polițiștii din Panciu au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat în vârstă de 73 ani, din com. Cîmpuri, județul Vrancea.

Social

320 de oferte de muncă în județul Vrancea; peste 1.800 de locuri de muncă vacante în străinătate
Lista locurilor de muncă declarate vacante de angajatorii vrânceni, și dată publicității de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea cuprinde 320 de oferte de muncă destinate șomerilor din județul nostru.

Învăţământ

GALERIE FOTO: Judecătoarea Mariana Croitoru le-a vorbit elevilor de Colegiul Auto despre lege și moralitate
Elevii de la Colegiul Auto ”Traian Vuia” Focșani au avut parte, vineri, de o lecție specială, în materie de lege și moralitate, oferită de judecătorul Mariana Săndina Croitoru.

Social

Eroul fruntaş Ionuţ Toma, militar rănit în Afganistan, a primit Diploma de excelenţă a Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată ”Unirea Principatelor”
Militarii l-au întâmpinat, vineri, 17 noiembrie, pe eroul fruntaş Ionuţ TOMA, militar rănit în Teatrul de Operaţii din Afganistan.

Sport

Fotbal județean – Superliga Altdorf Tehnik, ultima rundă! Programul etapei și arbitrii
Pentru ultima etapă a Superligii Altdorf Tehnik nu a mai rămas nici o necunoscută! Formațiile ca vor rămâne în Superligă și-au asigurat locurile cu ceva vreme în urmă și pot juca liniștite cel mai bun fotbal de care sunt în stare, pentru că nu mai au de ce să joace la rezultat!

Sport

Fotbal juniori – Cuplajul de pe Milcovul începe la ora 10.00!
Programarea făcută de FR Fotbal a inversat ordinea de până acum a meciurilor din Campionatul de juniori: vor începe cuplajul echipele de juniori U 17 și îl vor închide echipele U 19.

Sport

Fotbal Liga a III-a – La Râșnov, pentru punctele pierdute acasă!
Olimpic Cetate Rîșnov și CSM Focșani 2007, două vecine de clasament și care au același număr de puncte se vor întâlni, astăzi (sâmbătă), de la ora 14.00, pe stadionul Bucegi, fiecare cu dorința de a câștiga toate punctele puse în joc și a-și asigura rezerve mai consistente cu care să intre în iarnă.

Sport

Minifotbal – Începe Cupa Municipiului Adjud!
”Cupa Municipiului Adjud” la minifotbal, ediția de toamnă va începe luni, 20 noiembrie, la ora 18.30. În competiție s-au înscris, ca și în ”Cupa Primăverii” 12 formații care au fost împărțite în patru grupe de câte trei.

Sport

Handbal, Liga Națională – Misiune imposibilă?
Handbaliștii focșăneni au un final de tur de campionat extrem de greu! Vor juca trei etape la rând cu cel mai bine trei clasate din Liga Națională.

Învăţământ

GALERIE FOTO: Elevii de la Liceul ”G.G. Longinescu“ au cinstit memoria ostașilor români
Elevii Liceului Tehnologic „G.G.Longinescu” din Focșani, au pregătit, vineri, un moment istoric cu scopul de a onora memoria ostașilor căzuți pe câmpurile de luptă din Primul Război Mondial, păstrându-se astfel vie în conștiința tuturor românilor jertfa eroilor care au murit pentru a avea o Românie Unită.

Învăţământ

GALERIE FOTO: Voluntariat al elevilor de la Școala Gimnazială Vizantea Răzășească la CSEI ,,Elena Doamna” Focșani
Un grup de 12 elevi de la clasa a III-a din Școala Gimnazială Vizantea – Răzășească, îndrumați de învățătoarea Elena Boșcan, s-a deplasat la Focșani unde au întâlnit clasa a IV-a A de la CSEI ,,Elena Doamna” cu care au lucrat împreună măști de toamnă și cărora le-au dăruit fructe și legume.

Social

Aproape 600 kg fructe și legume, strânse de elevii Liceului Teoretic ”Ioan Slavici” Panciu
Dorind să fie voluntari și anul acesta, elevii Liceului  Teoretic ”Ioan Slavici” Panciu, au început maratonul activităților din cadrul Strategiei de Acțiune Comunitară (SNAC) cu ”Săptămâna fructelor și a legumelor donate” (13-17 noiembrie).

Învăţământ

Arhitecții schimbării, la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”
La Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”, Focșani, în acest an școlar se va  derula proiectul european Erasmus+, "EVS Architects of Change", al Asociației Voluntariat pentru Viață din Mărășești, proiect în care se vor  implica 4 voluntari ai Serviciului European de Voluntariat din Armenia, Spania și Turcia.

Învăţământ

GALERIE FOTO: Mai multă toleranță la Școala Gimnazială Nănești
Pe data de 16 noimbrie 2017, elevii clasei I de la Școala Gimnazială Nănești coordonați de doamna profesor pentru învățământ primar Popoiu Daniela, au marcat Ziua internațională a toleranței.

Învăţământ

GALERIE FOTO: ,,Toți suntem egali“, la Școala gimnazială Broșteni
Ziua Internațională a Toleranței este sărbătorită în data de 16 noiembrie, după ce în 1995, la această dată, în cadrul unei conferințe organizate la Paris, statele membre UNESCO adoptau Declarația principiilor toleranței.
 


 


Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL21
5
44
48
11
49

Extragerea noroc:  9926601

Harta Focsani
   

Externe

Papa este împotriva eutanasiei, dar nu și a opririi tratamentului în anumite cazuri limită
"Eutanasia este mereu ceva rău", dar este "permisibil" ca pacientul să decidă să renunțe la tratamentul care îi prelungește viața într-un mod puțin uman, a reafirmat joi papa Francisc, citat de AFP și DPA.

Inedit

O mașină de Formula 1 condusă de Michael Schumacher, vândută la licitație cu 7,5 milioane de dolari
După ce tabloul "Salvator Mundi" semnat de pictorul italian Leonardo da Vinci a fost adjudecat miercuri cu suma de 450,3 milioane de dolari la o licitație organizată de casa Christie's, pulverizând precedentul record de preț pentru cea mai scumpă operă de artă din lume.

POZA ZILEI

Mai bine decât un „câine rău“

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost